Mihaela Bilic, anchetă pe etichetă. La ce trebuie să fii atent când cumperi pate de ficat

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @chandlervid85
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @chandlervid85

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat la ce trebuie să fii atent atunci când cumperi pate de ficat de porc. 

Pateul de ficat de porc este un produs apreciat pentru gustul său bogat și textura cremoasă. Medicul nutriționist Mihaela Bilic a făcut o anchetă pe eticheta pateului de ficat de porc și a spus la ce trebuie să fim atenți atunci când îl cumpărăm. 

Anchetă pe etichetă: pate de ficat

Ideal ar fi să-l facem noi acasă. Dar dacă e cumpărat cum îl alegem, care sunt ingredientele pe care le urmărim și ce produs respectă cel mai mult raportul calitate-preț? Veți constata că nu e ușor și până la urmă tot criteriul “gust” e cel mai important.", a scris Mihaela Bilic pe pagina de Facebook. 

Medicul nutriționist a comparat 5 tipuri de pate de ficat din punct de vedere al conținutului de sare, grăsimi, ficat și al numărului de ingrediente. 

„Pateul de ficat, un aliment de sezon pentru că are mult fier, vitamina A și vitamina B12, deci ne apără de anemie. Însă, cum îl alegem? La ce trebuie să ne uităm pe etichetă? În primul rând, la conținutul de ficat, nu-i așa? Aici am ales doar pate de ficat de porc și vedeți că procentul diferă mult, de la 20% până la 46%.

Însă nu doar conținutul de ficat trebuie urmărit, ci și conținutul de sare și grăsimi pentru că recomandările sunt să scădem aportul de sare și grăsimi.

La capitolul „sare” vedeți că extremele au 2g de sare, iar la capitolul „grăsimi”, din păcate, în conserve nu avem ficat și unt așa cum l-am face noi acasă pe minunatul pate de ficat, ci avem ficat și slănină de porc, așa că, atenție, poate fi procentul de grăsime până la 28%!

Dacă tot vorbeam de ingrediente și de rețetă, toate produsele acestea în conservă, din păcate, sunt mult mai complexe, au mult mai multe ingrediente decât ar trebui. Se ajunge chiar la un număr de 12-13 ingrediente, când, de fapt, ar trebui să fie ficat, unt și condimente. Dar, asta e dacă ne e lene și vrem să-l luăm cumpărat.

Dacă tot vorbeam de cumpărat, țineți cont și de preț!”, a spus Mihaela Bilic. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel