Mihaela Bilic contrazice regulile și sfaturile găsite în cărțile de parenting: Trebuie să acceptați că nu voi decideți

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat că preferințele gustative ale bebelușilor sunt deosebit de imprevizibile și nu reflectă obiceiurile alimentare ale părinților. 

Mihaela Bilic susține că gusturile sunt subiective și nu se moștenesc, fiecare persoană dezvoltându-și propriile preferințe pe baza experiențelor de viață. Aceasta a povestit cum o prietenă și-a înțărcat copilul de 2 ani folosind o metodă neobișnuită.

Când acru e yammy și albastru e cîh

Gusturile nu se discută… zice o vorbă. Și nu se moștenesc. Fiecare își dezvoltă propriile gusturi de-a lungul vieții pe baza experiențelor culinare și trăirilor emoționale. Însă cele mai amuzante și mai neașteptate sunt preferințele gustative ale bebelușilor, care nu au nicio legătură cu obiceiurile alimentare ale părinților. Deunăzi o prietenă îmi povestea modalitatea cel puțin bizară prin care și-a înțărcat bebelușul: s-a dat cu albastru de metilen pe sâni timp de o săptămână, sub pretextul că “are buba” și cu speranța că cel mic se va opri din supt. Nu de alta, dar avea împlinise 2 ani.", a scris medicul. 

Mihaela Bilic contrazice sfaturile din cărțile de parenting care susțin că bebelușii resping gusturile acre și amare.

„Vă împărtășesc și vouă această idee, care merită folosită în cazurile disperate. Biata femeie a încercat și alte leacuri băbești pe modelul zeamă de lămâie pusă pe sfârcuri. Dar copilul gusta și se lingea pe buze pentru că lui plăcea gustul acru, așa ca în loc să renunțe la sân, mai degrabă îl căuta! Asta ca să contrazicem toate regulile și sfaturile găsite în cărțile de parenting, care spun că gustul acru și amar este respingător pentru bebeluși.", a scris medicul nutriționist. 

Aspectul vizual al mâncării este foarte important

Mihaela Bilic a subliniat că identitatea gustativă a copiilor nu este influențată de părinți, ci mai degrabă de aspectul vizual al alimentelor. Copiii pot refuza mâncarea dacă nu le plac culorile, consistența sau cantitatea.

„Deși e greu de crezut, trebuie să acceptați că identitatea gustativă a copiilor voștri nu e decisă de voi. Ce poate să-i influențeze cel mai mult când vine vorba de alegeri alimentare? Aspectul vizual! Un copil poate refuza mâncarea din simplul motiv că nu-i plac culorile, că nu arată bine ca și consistență sau pentru că este prea multă în castron/farfurie. Există copii care nu mănâncă tocăniță pentru că are prea multe ingrediente amestecate și alții care nu vor paste cu sos roșu. Însă albastru pare a fi incompatibil cu ceva bun de mâncat… dovada că poate fi folosit ca metodă de înțărcat.", a scris Mihaela Bilic pe pagina de Facebook.

2. -imagine fara descriere- (m-bilic-fb_88041100.jpg)

Sursă foto: Captură Facebook Mihaela Bilic

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel