Mihaela Bilic: Există legume care se potrivesc mai bine în ghiveci decât în cratiţă sau farfurie

Facebook Mihaela Bilic
Facebook Mihaela Bilic

Medicul nutriţionist Mihaela Bilic arată care sunt legumele care arată mai bine în "jardinieră" decât în farfurie. 

"Există legume care se potrivesc mai bine într-un ghiveci decât în cratiță sau în farfurie. Varza ornamentală e mai frumoasă decât o floare, iar din roșii și din ardei puteți realiza niște jardiniere “delicioase”", a scris Mihaela Bilic pe Instagram, alături de mai multe fotografii. 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Mihaela Bilic (@doctorbilic)

La ce să fim atenți când cumpărăm pâine. Bilic: Singurul adaos care este permis

"La ce trebuie să fim atenți când căutăm o pâine de calitate? Să conțină doar ingrediente simple, fără E-uri, coloranți, agenți de afânare și amelioratori de gust. Consumatorii doresc o pâine gustoasă, care să rămână proaspătă timp de câteva zile și să nu mucegăiască. Iar aceste obiective pot fi atinse rapid și ieftin prin metode chimice. O pâine bună înseamnă timp și răbdare. Înseamnă făină de calitate și rețetă tradițională, cu maia naturală.

O pâine bună reprezintă mândria brutarului și satisfacția consumatorului. Cum arată o etichetă curată? Nu se folosesc premixuri, iar sortimentele de făină sunt enumerate individual, în ordinea descrescătoare a prezenței lor în produs. Singurul adaos care este permis este cel de semințe. Agentul de creștere este maiaua, iar etichetarea pentru o maia lichidă activă trebuie să fie formată din 3 cuvinte: făină, apă, cultură starter.

Atenție, există și pâine “preparată” cu maia. În acest caz, agentul de creștere este de fapt drojdia, în amestec cu maia uscată și inactivă. Timpul de dospire este de 48-72 ore, interval necesar pentru fermentația lactică care ajută la predigestia glutenului și neutralizează o parte din fitații din făină (substanțe care blochează absorția de minerale din cereale).

O pâine bună are gust ușor acid, un miez aerat și o consistență elastică. O pâine cu etichetă curată este mai hrănitoare, mai ușor de digerat și are un indice glicemic mai mic. Și chiar dacă prețul este mai mare, merită, e o investiție în sănătatea voastră!", a scris Mihaela Bilic pe Facebook. VEZI AICI MAI MULTE 

Salată asortată pentru iarnă. Rețeta pe care trebuie să ți-o notezi

Salata asortată este numai bună pentru perioada rece, când variantele pe care le avem la dispoziție, în materie de legume, sunt limitate. Iată cum se prepară această rețetă pentru iarnă...

Ingrediente

- 1 kg gogoşari
- 1 varză albă
- 1 ţelină mare
- 2-3 morcovi
- 2-3 ardei graşi
- 10-15 boabe piper
- 500-750 ml oţet de 9 grade
- 150-200 g miere de albine
- sare
- 2-3 rămurele de ţelină verde

Cum se prepară

Gogoşarii şi ardeii graşi se spală, se taie în jumătăţi şi se curăţă de seminţe. Morcovii şi ţelina se curăţă de coajă şi se spală, iar varza se spală şi se curăţă de foile veştede. Toate legumele pregătite deja se taie fideluţă sau se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se cântăresc, se pun într-un vas mai mare şi se sărează (câte o lingură de sare la fiecare kilogram de legume). Se amestecă uşor şi se lasă 15-20 minute, potrivit retete.unica.ro.

Între timp, se pregăteşte oţetul pentru salata asortată. Se pune la fiert oţetul, apoi se adaugă mierea de albine şi piperul boabe. Se lasă să clocotească la foc mic, 2-3 minute, apoi se adaugă ţelina verde tocată mărunt şi se acoperă.

CITEŞTE CONTINUAREA AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel