Dacă vrei să slăbești în mod sănătos, trebuie să urmezi câteva reguli simple. Mihaela Bilic a oferit un sfat prețios: la ce aliment trebuie să renunți, dacă îți dorești să pierzi în greutate.
"Nimic nu se compară cu mâncarea gătită, când vine vorba de preparate echilibrate și sănătoase. Orice ai mânca, gata ambalat dintr-un pachet sau orice pui la repezeală pe pâine din frigider, are volum mic și multe calorii. Orice poți mânca rece în picioare, în mașină sau pe canapea la televizor îngrașă mai tare decât o farfurie de ciorbă sau de tocăniță. Pentru cei care vor să slăbească, există chiar recomandarea să nu aibă la îndemână decât mâncarea care trebuie gătită/încălzită/mâncată cu tacâmuri.
Dar și gătitul ăsta poate fi o capcană, dacă nu suntem atenți la ulei. Avem în tradițiile culinare uleiul ca ingredient obligatoriu, în orice preparat. Totul începe cu "se pune ulei în cratiță". La 100cal/lingură pot să vă spun că obiceiul ăsta ne "costă" silueta. Vă provoc la o încercare: renunțați o lună la sticla de ulei de gătit şi descoperiți ce gust are mâncarea fără el. Lăsați doar 1-2 linguri/zi de ulei crud, pus peste salate. Veți slăbi, vă promit!", a scris Mihaela Bilic pe Facebook.
Vezi și: Gabriel Cotabiță, moment delicat: S-ar putea să mă apuce plânsul
Mariana Moculescu, împăcare iubit bătăuș: Duc o viață de prințesă!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu