Mihaela Bilic s-a delectat în Italia cu parizer cu pâine.
Aflată în Italia, nutriționistul Mihaela Bilic a ales să se delecteze cu parizer cu pâine, o gustare foarte populară și în România, dar care acolo se numește "Mortadella"
"Îmi place Italia pentru că pune mâncarea la loc de cinste și are candelabru în magazinul de mezeluri și brânzeturi Aici toată lumea mănâncă parizer cu pâine… și nu se întreabă dacă e sănătos sau nu. E drept, se numește Mortadella", a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.
Mortadella este un tip de mezel italian tradițional, recunoscut pentru gustul său distinct și textura fină. Este fabricată din carne de porc, în special din mușchi și grăsime de porc, care sunt măcinate fin și amestecate cu diverse condimente și arome, potrivit Chat GPT.
Ingredientele tipice includ piper negru, nucșoară, coriandru și alte mirodenii, iar amestecul este împachetat într-un înveliș subțire de piele sau membrane naturale, sau uneori în învelișuri sintetice adecvate pentru consum, dându-i forma caracteristică de cerc. Mortadella este apoi gătită prin coacere sau fiartă și apoi lăsată să se răcească, proces care contribuie la textura sa uniformă și la gustul său specific.
De obicei, se servește feliată, ca aperitiv. Mortadella este populară în Italia și în alte părți ale lumii și poate varia în gust și textură în funcție de regiunea de producție și rețeta specifică utilizată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu