Mulți oameni consumă semințe de in pentru că sunt bogate în acizi grași esențiali Omega 3, dar iată ce spune nutriționistul Mihaela Bilic.
Mihaela Bilic spune că deși semințele de in sunt bogate în acizi grași esențiali Omega 3, organismul nostru nu este capabil să extragă nutrienții din acestea deoarece nu avem enzimele digestive necesare să pătrundă în învelișul lor fibros. Tocmai din acest motiv, nutriționistul ne recomandă să alegem mai degrabă produse animale precum pește gras, gălbenuș de ou sau slănină pentru a beneficia de Omega 3, o grăsime esențială pentru buna funcționare a organismului uman.
"Avem nevoie de Omega 3 în fiecare zi, dar semințele de in nu sunt cea mai inspirată alegere. De ce Omega 3 zilnic? Pentru că acizii grași esențiali nu pot fi produși în organism, ei trebuie aduși din alimentație. Fără Omega 3 nu există sănătate, au efect antiinflamator, îmbunătățesc circulația sângelui și cresc imunitatea, ajută creierul și ochii să funcționeze mai bine. Care sunt alimentele bogate în Omega 3? Peștele gras, gălbenușul de ou și oleaginoasele de tip semințe, nuci, migdale.
Nu suntem capabili să extragem nutrienții din semințe, nu avem enzimele digestive necesare să pătrundă în învelișul lor fibros. Din acest motiv toate semințele trebuie măcinate sau înmuiate înainte de a fi consumate. Păsările sunt făcute de natură să se hrănească cu semințe, noi oamenii avem un meniu diferit.
În ultima vreme semințele de in sunt la modă pentru acizii grași esențiali Omega 3. Deși există Omega 3 în semințele de in, este greu de absorbit și de folosit în organism. Singura formă de Omega 3 pe care o putem metaboliza este cea venită din produse animale: pește gras, gălbenuș de ou, slănină de porc. Avem Omega 3 din belșug în alge, în iarbă, în semințe, dar este un Omega 3 de care nu putem profita.
Sardina se hrănește cu alge, găina ciugulește iarbă, porcul mănâncă ghinde, concentrează astfel Omega 3 în carne, ouă și grăsime. Doar din alimentele de origine animală ne putem lua acizii grași Omega 3, așa a hotărât natura, între om și sursa vegetală trebuie să existe un intermediar. Omega 3 bun pentru noi înseamnă Omega 3 animal. Așa că zic să nu vă mai bateți capul cu semințele de in, important este să includeți în meniu de două ori pe săptămână pește gras sau gălbenuș de ou", a explicat Mihaela Bilic în cadrul emisiunii "Doctor de bine" de la Pro Tv.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News