Mihai Cosmin Popescu, “Omul cu chitara”, de la Radio România Actualități, împlinește joi, 4 decembrie, 57 de ani. S-a născut în București, a fost cinci ani profesor la Fetești, iar de mai bine de două decenii este la Radio România. În 1987 s-a angajat la Radiodifuziunea Română la Secția de muzică corală. “Melo de 3 la 4”, “Politon stereo”, “Du-mă cu tine la capătul luii”, “Omul cu chitara” – sunt printre emisiunile realizate de îndrăgitul Mihai Cosmin Popescu.
La ceas aniversar, Mihai Cosmin Popescu a spus, pentru DC News, că își dorește lucruri simple care să-i aducă liniște sufletească: "În primul rând, îmi doresc să fiu sănătos. Al doilea gând ar fi să încerc să fiu mai bun. În al treilea rând, mi-aș dori foarte mult ca românii să fie într-adevăr un popor european".
Își petrece ziua de naștere alături de fiica sa, Smaranda: "Îmi petrec ziua alături de fetița mea, iar acest lucru este cea mai mare bucurie pentru mine. Întotdeauna sunt alături de familie".
Întrebat care a fost cel mai frumos cadou pe care l-a primit, Mihai Cosmin Popescu ne-a zis: "Cel mai frumos cadou... mi-e greu de spus. Este o carte la care țin foarte mult. Am primit-o astăzi de la fetița mea. Ea a știut acest lucru și mi-a oferit-o. Este o carte scrisă de Sandra Pralong, apărută la Editura Polirom. Se numește "Cum schimbăm mentalitatea? 25 de ani în România". E o carte pe care abia aștept să o parcurg".
"Omul cu chitara" își amintește cu drag de perioada când avea 20 de ani. Amintirile cu "ceaiurile" de pe vremuri i-au rămas și acum întipărite în minte: "Când aveam eu 20 de ani, petrecerile se numeau ceaiuri. Erau niște petreceri cu totul deosebite. Mereu îmi aduc aminte cu drag de acele momente fiindcă lumea era mult mai săracă și fiecare dintre prietenii mei încerca să vină cu ceva de acasă - unul aducea magnetofonul, altul prăjiturile, altul băutura. Puneam mână de la mâna, iar bucuria de a fi împreună era imensă în sărăcia care trăim. Petrecerile erau mai firești și mai puțin opulente. Nu aveam posibilitățile pe care le au tinerii astăzi, iar părinții nu ne puteau chiar oferi luna de pe cer. Erau petreceri firești".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu