Mihai Daraban, CCIR: România trebuie să atragă capacități de producție coreene și nu să se rezume numai la importuri

Mihai Daraban alături de Rim Kap-soo, ambasadorul Coreei de Sud la Buucurești
Mihai Daraban alături de Rim Kap-soo, ambasadorul Coreei de Sud la Buucurești

Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR),  a avut, miercuri, 15 iunie, o întrevedere cu E.S. dl. Rim Kap-soo, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotențiar al Republicii Coreea în România, agenda discuțiilor cuprinzând subiecte legate de modalităţile de dezvoltare a relaţiilor economice şi comerciale între comunităţile de afaceri dintre cele două state. 

„Mediul de afaceri românesc trebuie să acceseze și alte piețe în afară de cea a Uniunii Europene pentru a se dezvolta susținut și pentru a putea rezista din punct de vedere concurențial în domeniul în care își desfășoară activitatea. La fel de important este însă și pentru antreprenorii coreeni să poată pătrunde pe piața europeană, iar România, prin Portul Constanța, poate să devină un hub comercial pentru oamenii de afaceri din Coreea de Sud. Regiunea Portului Constanța oferă toate facilitățile necesare pentru investiții noi, inclusiv suprafețe de teren generoase, asigurând totodată o poziție strategică cu deschidere către Europa Centrală și de Vest prin coridorul fluvial al Dunării.

Cu toții suntem familiarizați cu produsele coreene fie că vorbim de cele din domeniul telecomunicațiilor, fie de cele din domeniul auto, iar cifrele din dreptul schimburilor comerciale dintre cele două state certifică acest lucru. Pentru România este foarte important însă să atragă capacități de producție coreene din toate domeniile de activitate și nu să se rezume numai la importuri. Ar fi un câștig real atât pentru economia noastră, cât și pentru cea coreeană”, a declarat președintele CCIR, dl.Mihai Daraban.

Vezi și: SUA majorează dobânda pentru a echilibra stricăciunile produse de inflație

„România și Coreea de Sud prezintă o serie de similitudini în plan politic și geopolitic, precum și în plan economic și comercial, iar acest lucru contribuie la o apropiere mai rapidă și mult mai eficientă a mediilor de afaceri din statele noastre. Astfel, voi deveni un susținător al potențialului românesc pentru investițiile din Coreea de Sud, precum și în ceea ce privește lărgirea bazei de export a României pentru echilibrarea balanței comerciale bilaterale. Avem în vedere atragerea unui concern industrial sud coreean major pe piața investițiilor din România pentru a constitui un vector de dezvoltare și pentru alte afaceri colaterale. Totodată, în proporție de 90%, autoritățile din România și Coreea de Sud au convenit asupra organizării unei sesiuni a Comisiei Mixte, în toamna acestui an, prilej cu care se va organiza un Forum de afaceri bilateral”, a declarat E.S. dl. Rim Kap-soo, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotențiar al Republicii Coreea în România.

Care era valoarea schimburilor comerciale între România și Coreea de Sud

Potrivit datelor ONRC, valoarea totală al schimburilor comerciale România-Coreea de Sud, era de aproape 886,51de milioane de euro, la sfârșitul anului 2021. La nivelul lunii aprilie 2022, în România activau un număr de 273 companii coreene, cu o valoare totală a capitalului social subscris de peste 81 de milioane de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel