Mihai Daraban, la ICC Paris: Regulile comerciale moderne pot crea oportunități pentru toate țările

Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Românie, se află la Paris, unde în perioada 20-21 iunie participă la Întâlnirea Șefilor Permanenți ai Comitetelor Naționale ICC.

Alegeri prezidentiale 2024

Reuniunea se desfășoară la Sediul Camerei de Comerț Internaționale, Paris și propune spre dezbatere Prioritățile Strategice ICC pentru anul 2018, precum și Politicile ICC și Afacerile Globale.

În cadrul întrevederii de la Paris, Mihai Daraban s-a întâlnit  cu Laetitia de Montalivet, director, Arbitraj și ADR, EUROPE, Alexis Mourre, preșidentele Curții de Arbitraj ICC Internațional, John W.H. Denton, Secretar General ICC. Președintele CCIR este însoțit de Lazăr Comănescu, consilier pe promleme externe. 

Discuțiile s-au axat pe  mijloacele de acțiune în sprijinirea mediului de business pe care Comitetul Național ICC România le întreprinde.

Temele reuniunii  Comitetului Internațional ICC se referă la:

- modul în care comerțul internațional, investițiile și globalizarea pot contribui la creșterea economica;

- susținerea viabilității prin intermediul afacerilor;

- susținerea economiilor deschise pentru a îmbunătăți standardele de viață pentru toți;

- promovarea statului de drept și a bunei guvernări precum și încurajarea inovării și a economiei digitale pentru creșterea economică și crearea de locuri de muncă.

"CCIR acționează pentru susținerea economiilor deschise ale căror rezultate să se regăsească în standardele de viață. În acest sens, consider că promovarea comerțului și a investițiilor sunt principalele motoare ale dezvoltării economice și sociale, iar Camera de Comerț și Industrie a României creează multiple posibilități de promovare antreprenorilor prin organizarea de forumuri, dezbateri și conferințe menite să faciliteze întâlniri B2B. Totodată, consider că promovarea unor reguli comerciale multilaterale moderne și de investiții ar putea crea oportunități pentru toate țările", a declarat președintele CCIR, MIhai Daraban.

Digitalizarea în sectorul finanțelor comerciale, ca vector de stimulare a creșterii economice și, totodată, de dezvoltare durabilă a reprezentat o altă temă a discuțiilor de la ICC Paris. Potrivit unui studiu Global ICC, digitalizarea va face comerțul mai incluziv și va oferi noi oportunități de creștere a afacerilor pe plan internațional.

Ce reprezintă Camera de Comerț Internațională

Camera de Comert Internațională a fost fondată în anul 1919, imediat după terminarea Primului Război Mondial, când niciun sistem mondial de reguli nu guverna comerțul, investițiile, finanțele sau relațiile de afaceri. În cadrul întrevederii de anul acesta, pe agenda de lucru este în dezbatere și planul de celebrare a 100 de ani de la înființare a Camerei de Comerț Internaționale.

Comitetul Național ICC România reunește, în prezent, 126 membri, companii din randul marilor contribuabili din toate sectoarele economice precum industrie, servicii, comerț, construcții, agricultură, energie și IT&C.

În perioada, 04-05 octombrie 2018, va avea loc summitului B20. În acest sens, ICC a elaborat un document de politici privind politica de investiții multilaterală și îmbunătățirea sistemului comercial. 

Vezi si: Mihai Daraban la Autobest Summit: Industria auto, un motor al industriei, cu sute de mii de locuri de muncă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel