Mihai Daraban, președintele CCIR, are o reacția la atacurile repetate ale USR pe tema legii care trece terenul de la Romexpo în proprietatea CCIR.
„Excelență, Domnule Președinte, vă rog din suflet nu mai dezinformați opinia publică. Legea este un drept istoric al Camerei de Comerț.
Noi am fost înființați prin Lege Specială de Statul Român. Nu că am vrut noi. S-a dorit un model occidental de business. Eu sunt sl 6-lea Președinte după Revoluție.
Vă rog, nu mai persistați în aceste atacuri. Sunt gata pentru un test poligraf cu întrebarea: "Aveți un interes personal cu această Lege? ". Dar să facă testul și Domnii Drulă si Voiculescu. Atât vroiam să vă spun. Mulțumesc de înțelegere”, este mesajul transmis lui Dacian Cioloș de către președintele CCIR, Mihai Daraban.
"Nu știm, cum, de fapt, nu știe nimeni. Însă este evident faptul că pentru USR decizia Curții Constituționale nu reprezintă absolut nimic. De asemenea, faptul că terenul nu se poate scoate la licitație fără ca statul să plătească despăgubiri, cel puțin la valoarea vehiculată a prețului terenului, este, pentru USR, un amănunt de neluat în seamă", precizează CCIR.
"Reamintim că terenul se află în administrarea și folosința CCIR încă din anul 1961, iar dreptul de folosință actual al CCIR continuă să existe pentru încă 32 de ani, până în anul 2053.
Din partea USR sau a „competiției” susținută de acesta nu am văzut nici un proiect de dezvoltare, nici vreun studiu de specialitate vizând o minimă investiție, absolut nimic, cu excepția unei dezinformări publice continue. Cu ce vine “competiția” USR ? Cu bani pentru a cumpăra terenul ? Plătește USR despăgubirile cuvenite CCIR? Ce va face “competiția” cu terenul după ce-l va cumpăra? Un nou mall? Dacă USR urmărește proiectul de lege de un an de zile, de ce „competiția” nu a pregătit ceva în acest timp?", arată CCIR într-un comunicat
Ca o coincidență, de mai mult de un an de zile, pe noulromexpo.ro, alături de proiectul în sine, propus și asumat de către CCIR, sunt postate concluziile unui studiu al unei companii de audit din Big4, potrivit căruia acesta înseamnă, în primul rând, crearea a peste 2.000 de noi locuri de muncă pe durata dezvoltării proiectului la care se vor adăuga alte peste 30 de mii de noi locuri de muncă în faza finală a acestuia. Totodată, se vor plăti mai mult de 994 milioane de lei la bugetele locale și național, dintre care peste 580 milioane de lei în primii trei ani și peste 414 milioane de lei în ultimii doi ani ai construcției. În perioada de funcționare, într-un singur an, noul Romexpo va contribui cu mai mult de 1,7 miliarde de lei la bugetul de stat.
Dar acestea sunt cifre care nu contează pentru USR, interesată numai să vândă terenul la metru pătrat, cu beneficii pentru “competiție”, precizează CCIR într-un comunicat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu