EXCLUSIV  Mihai Dohotar, invitat la “România are nevoie de tine, implică-te”

Senatorul de diaspora Mihai Dohotar este invitatul jurnalistului Bogdan Bolojan în cadrul emisiunii “România are nevoie de tine, implică-te!”.

Emisiunea este difuzată marți, 10 septembrie 2024 de la ora 12:00 pe StiriDiaspora.ro, pe DCNews.ro, DCNewstv.ro, dar și pe canalele de Facebook și Youtube ale publicațiilor.  

Mihai Dohotar va vorbi despre implicarea românilor în comunitățile din România, dar și în comunitățile românești din afara granițelor.

De asemenea, senatorul va vorbi despre inițiativele legislative pentru românii din afara granițelor țării și măsuri propuse pentru aceștia, dar și cum pot fi convinși românii să meargă la vot.

Printre temele abordate se numără și măsuri imediate pentru copiii care se repatriază cu părinții, dar care nu vorbesc foarte bine limba română.

Emisiunea face parte din proiectul "România are nevoie de tine, implică-te", finanțat de Departamentul Românilor de Pretutindeni.

Obiectivul general al proiectului este identificarea gradului de informare și interesul cu privire la posibilitățile de implicare a diasporei în viața civică a României, pentru întărirea legăturilor dintre România și comunitățile românești din afara granițelor țării. Astfel, proiectul își propune identificarea și aprecierea oportunității unor modalități concrete de implicare, cum ar fi votul ca și formă de acțiune civică, dar și găsirea unor modalități de încurajare a românilor plecați să utilizeze mai eficient mijloacele deja existente.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel