Mihai Gâdea, apel la Parchetul General după gestul revoltător al lui Makaveli, susținătorul lui Călin Georgescu

Sursa: screenshot Antena 3 CNN
Sursa: screenshot Antena 3 CNN

Influencerul Makaveli, chemat la audieri la IGPR în dosarul finanțării ilegale pe TikTok a lui Călin Georgescu, a început să jignească în mod grobian jurnaliștii, cu atacuri și referiri în mod direct la soția lui Mihai Gâdea. Și alți jurnaliști au mai fost amenințați de această clacă a influencerilor care l-au susținut pe Călin Georgescu. Mihai Gâdea a răspuns în direct acestor amenințări, făcând apel la procurorul general: "Noi știm să ne apărăm cu legea în mână și vom face ca legea și domnia ei să triumfe". Însă, a mai adresat o întrebare magistraților: "De ce lași în libertate oamenii care amenință cu moartea?".

Apel pentru dreptate

 

Mihai Gâdea și-a început mesajul expunând mai multe tipuri de "jigodii": "Există oameni care, în mod normal, n-au cum să iasă din pușcărie pentru că sunt, într-un fel, într-atât de găunoși și de toxici, încât acolo le este locul. E normal ca, într-un context ca acesta, cei care sunt trădători, cei care sunt cozi de topor, cei care sunt agățați de ruși, cei care sunt plătiți, să iasă și să încerce să ticăloșească, să spună că nu e chiar așa", a spus el la Antena 3 CNN.

"Există și o altă specie de jigodie: jigodia care nu spune că, de fapt, ce face Rusia este bine. Nu spune că, de fapt, acești interlopi sunt niște oameni de cultură, ci încearcă să minimalizeze și să ne spună că, de fapt, lucrurile nu sunt chiar așa. Vremurile pe care le trăim și modul în care cei care ar trebui să gestioneze lucrurile, așa numiții pro-europeni, modul în care ei gestionează, este lamentabil", adaugă Mihai Gâdea.

Ce face România cu războiul hibrid dus de Rusia?

Mihai Gâdea a enumerat doar câteva state care au condamnat războiul hibrid dus de Putin în România în perioada alegerilor: Statele Unite ale Americii, Regatul Unit al Marii Britanii, Franța, Germania, Italia, Spania, Portugalia sau Israel.

"Statele Unite rămân alături de România având în vedere urgența procesului de organizare a legilor prezidențiale libere și democratice", citează acesta dintr-un comunicat al Comisiei de Politică Externă din SUA.

Apoi, adaugă apelul ferm către procurorul general: "Toți aceștia (n.r., statele enumerate) au condamnat ceea ce s-a întâmplat în România și, dacă cineva își imaginează că vreodată aceste puteri, mari puteri, care sunt familia noastră, vor susține interlopii să ajungă la putere România pe mâna Rusiei, înseamnă că este dus cu pluta".

Să înțelegem ce timpuri trăim

 

"Din această seară, dacă mai există procuratură în România... domnule procuror general, dumneavoastră, în calitatea de procuror general, câte dosare aveți până la această oră pentru amenințări cu moartea, cu violul, câte aveți? Comunitatea procurorilor și magistraților din România este plătită regește, nimeni nu are salarii în România la nivelul aparatului de stat, ca procurorii.

Nimeni nu are pensii speciale ca procurorii. Dacă procurorii nu înțeleg că toți acești interlopi trebuie să fie duși unde trebuie, înseamnă că trebuie să plece.

Umblă unul prin oraș cu niște interlopi după el, care zice că e președintele României - e deja, că i-a spus poporul român. Și i-au mai zis marțienii.

Umblă niște interlopi care au ieșit la suprafață, având impresia că este momentul lor să-și ia revanșa. Doar l-au susținut pe Călin Georgescu, doar au luat bani pentru asta. Și acum n-au și ei voie să amenințe cu moartea? N-au și ei voie să facă lucruri de felul acesta?

Domnule procuror general, din acest moment, dacă înțelegem ce timpuri trăim și dacă nu vrem să ajungem în haos absolut, dumneavoastră aveți niște responsabilități. Responsabilități au și ceilalți. Dar în primul rând, în această speță, este vorba despre magistrați", adaugă Mihai Gâdea.

Ce fac procurorii într-un război al terorii?

"Domnul Georgescu ne-a explicat nouă că i-a fost amenințată familia. N-am niciun fel de element în sensul acesta. Ce elemente avem este că interlopii lui Georgescu ne amenință pe noi în modul ce mai oribil.

Și noi știm să ne apărăm cu legea în mână și vom face ca legea și domnia ei să triumfe.

E o seară importantă, nu doar pentru faptul că a venit Comisia de Politică Externă (n.r., din SUA) și a încercat să dea un mesaj clar, public, ferm. Când vine cineva la un astfel de nivel și printr-o declarație bipartizană explică înțelegerea lucrurilor cu privire la România, în momentul respectiv să fiți siguri de faptul că oamenii aceștia au și alte informații decât cele pe care le-am avut noi, nu știu, de la CSAT sau din emisiunile posturilor de televiziune care luptă pentru aflarea adevărului.

E momentul ca oamenii de bună credință să nu cedeze în urma terorii. Teroarea este acea formă pe care o folosesc atât teroriștii, au folosit-o fasciștii, comuniștii, orice regim dictatorial sau aceia care cred în curente de felul acesta.

Teroarea, în momentul în care vrei să impui ceva cu forța, în momentul în care ai o lovitură de stat, este importantă ca oamenii să nu mai zică nimic, să stea prin case, pe burtă. Nu vă lăsați terorizați", adaugă Mihai Gâdea.

"Aceasta este viața dumneavoastră. Aceasta este țara dumneavoastră. Aceasta este familia dumneavoastră europeană.

De aici încolo este viitorul pe care dumneavoastră vreți să-l construiți pentru familie dumneavoastră. Pentru copiii dumneavoastră. Nu suntem în situația în care să plecăm din țară.

Aceasta este țara noastră și nu cred că ar trebui să fim intimidați în momentul în care aceste forme de viață, care sunt de fapt niște nimicuri, încearcă și reușesc pentru că sunt lăsați să fac așa ceva.

Pun încă o întrebare la procurorul general: în momentul în care faci un dosar penal și în momentul în care există amenințări cu moartea, ce ai acolo? Întrebarea mea este de ce le dai drumul? Pe oamenii care amenință cu moartea, de ce îi lași în libertate? De ce ei pot în continuare să terorizeze pe conturile de TikTok? Nu poți să faci în numele procuraturii, în numele statului român, o adresă la TikTok să-i blocheze măcar contul? Pentru că, doamnelor și domnilor, în momentul de față sunt prea mulți oameni care sunt plătiți regește și care nu fac nimic în țara asta. Eu înțeleg multe, dar lașitatea este ceva oribil, mai ales în perioade de criză", conchide Mihai Gâdea la Antena 3 CNN.

VEZI ȘI: Suma colosală pe care o făcea Makaveli pe TikTok într-o zi. Românii de rând nu fac atâta într-un an de muncă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel