Mihai Tănăsescu: Creșterea economică a României din 2012 se va baza pe consum

icon-carrefor
icon-carrefor

Creșterea economică din 2012 a României se va baza pe o creştere a consumului, iar exporturile și agricultura vor avea o greutate mai redusă, a declarat, duminică, reprezentantul FMI, Mihai Tănăsescu.

”Va exista creștere economică la anul și va fi mai mică față de prognoza din vară de 3,5-4%. România va continua să aibă o creștere, dar cu motoare diferite față de 2011, respectiv exporturile și agricultura. (...)Exporturile vor continua să joace un rol important, dar vor avea o viteză mai mică. Agricultura nu va mai avea aceeași greutate în formarea PIB. Se va baza pe o creștere a consumului privat, va veni din investițiile publice, din creșterea consumul corporatist și a investițiilor private”, a precizat Tănăsescu, într-o emisiune la Pro Tv.

Acesta a adăugat că la finalul misiunii FMI se va putea spune care va fi creșterea economică.

”Așa cum arată analizele, anul 2012 este un an în care țintele pe care și le-a propus vor fi atinse”, a completat Tănăsescu.

Citește și:

Tănăsescu: Bugetul va fi creat pe un curs de circa 4,3 lei/euro. A face risipă nu înseamnă decât să distrugi viitorul acestei ţări

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel