Mihai Trăistariu este în căutarea piesei câștigătoare pentru Eurovision. Și nu are de gând să plătească pentru asta! Până atunci, preferă să stea pe margine.
"Nu plătesc nimic pentru că eu niciodată nu mi-am plătit vreo melodie. Merg pe același principiu că totuși sunt Mihai Trăistariu și cine vrea să-mi trimită o piesă bună mi-o dă. "Tornero" nu a fost plătită, "Cât de frumoasă ești" nu a fost plătită, piesele trupei Valahia - "Banana", "La mare, la soare"" - nu au fost plătite. Eu niciodată nu am plătit pentru hit-urile mele și nu vreau să-i învăț așa pe compozitori, pentru că așa mi se pare firesc. Artiștilor cu cotă li se oferă cadou piese, pentru că se câștigă după aceea din drepturile de autor.
Compozitorul "Tornero", Eduard Cârcotă, câștigă și în ziua de azi jumătate din drepturile de autor. Și, dacă eu am făcut niște sute de mii de euro, el a făcut poate milioane. Am 140 de melodii pe albumele mele și nu am plătit nici una! Cine merge la Eurovision cu mine și câștigă are suficienți bani cât să trăiască toată viața dintr-o singură piesă!”, a declarat Mihai Trăistariu, pentru Click!.
"Eu posteaz în fiecare an că vreau piesă pentru Eurovision și mă caută, de obicei, mai mulți compozitori de afară decât din țară, pentru că cei de afară mă iubesc un pic mai mult. Eu primesc vreo 50-60 de melodii în fiecare an, din care aleg, fac vreo 3-4 demo-uri în fiecare toamnă, înregistrez vocile la mine în studio și, dacă îmi place, mă înscriu.
Din păcate, în ultimii ani nimic nu mi-a mai plăcut. Sunt piese bune, de club, dar nu sunt de Eurovision. Mie îmi trebuie cu voce, să fie scrisă special pentru mine. De fapt, ei îmi dau niște piese pe care le au în sertar și nu făcute pentru mine. Compozitorii români nu știu să adapteze o melodie după vocea respectivă. Ei compun minimal, ceva subțire, foarte comercial, spre banal. Și de asta avem și rezulatele pe care le avem în ultimii ani la Eurovision. Sunt copii trimiși la plesneală, nepregătiți, necopți, cu piese subțiri!
Eu dețin recordul de punctaj pe România, am fost premiat de trei ori pentru cea mai bună voce din România, deci ei ar trebui să se gândească să-mi pună vocea în valoare. Și "Tornero" avea niște triluri, adică trebuie să fie și cu voce. Pentru că 50% contează juriul și 50% publicul! Piesa trebuie susținută cu o voce foarte bună, altfel nu faci nimic, trebuie o combinație de melodie valoroasă, cu voce, dar și comercială! Important e să se rețină și să fie fredonabilă! Mi-a trims deja un compozitor din Irlanda două melodii, dar nu sunt fabuloase. Eu nu mă mai bag așa doar ca să mă bag, sunt finalist de 11 ori pe România! Mă duc când simt că depășesc "Tornero"!”, a mai spus artistul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci