Mihail Podolyak, șeful echipei ucrainene de negocieri cu Rusia: "Discuțiile dintre Zelenski și Putin vor pune punct acestui război" - Când ar putea avea loc întâlnirea

Mihail Podolyak șeful echipei ucrainene de negocieri cu Rusia, a vorbit despre războiul pornit de Rusia în Ucraina, dar și despre negocierile care se poartă și momentul în care Volodimir Zelensk și Vladimir Putin ar putea să se întâlnească.

"După a treia rundă de negocieri am început să organizăm permanent videoconferințe în ședințe închise, deci într-un format mobil. Din cauza acțiunilor armate intense, ne-a luat mai mult de 24 de ore pentru a ajunge la locul întâlnirii. Un prim aspect. Al doilea aspect: La momentul de față, negocierile se desfășoară la un nivel mult mai constructiv, și consider că vom ajunge la un anumit compromis.

După 17 zile de lupte grele, Federația Rusă înțelege foarte bine că starea armatei sale este diferită semnificativ de starea armatei ucrainene: Ucraina abordează în mod profesionist luptele, spre deosebire de armata rusă care este mult supraapreciată. Rusia domină în special în aer, prin atacurile aeriene cu rachete și cu bombardiere direcționate asupra civililor, are un avantaj tactic, generând crize umanitare în multe zone. Din punct de vedere al luptelor, armata rusă nu poate fi comparată în nici un caz cu armata ucraineană.

Al treilea aspect: pachetul mare de sancțiuni, care distrug semnificativ economia Rusiei, făcând acest lucru rapid - distrugere care va continua. Desigur că aceste sancțiuni provoacă mari mișcări sociale, deci la șocuri pentru întreaga Rusie.  Rusia începe să înțeleagă că propaganda e una, iar lumea reală e alta. Prin urmare, toți acești factori încep să pună presiune pe delegația de negociatori, care au trecut de la un ton ultimativ, adoptat în primele runde, la înțelegerea destul de clară și adecvată a locului pe care îl ocupă în prezent în lume", a spus Mihail Podolyak, într-un interviu realizat de Ana Maria Roman, la Antena 3.

"Federația Rusă este o țară foarte supraevaluată. Vorbesc mult, dar pot face puține"

"Doresc să accentuez anumite aspecte, pentru a înțelege mai bine situația. Federația Rusă este o țară foarte supraevaluată. Ei vorbesc destul de mult, dar pot face puține. Trebuie înțeles un lucru: lumea globală trebuie să reevalueze locul și rolul Federației Ruse. Acesta este un prim aspect. Foarte important, de altfel. Și multe aspecte ale politicii europene trebuie și ele revizuite, inclusiv aspectele arhitecturii securității.

Al doilea aspect: sigur că după 17 zile de război rușinos, Rusia arată cu totul diferit în conflictul ucrainean, noi înțelegem foarte bine că pot duce un război prelungit, de uzură împotriva noastră, distrugându-ne orașele, ștergându-le de pe fața pământului, încercând să provoace panică în rândul populației civile, pentru că armata rusă poate lupta doar cu populația civilă. Însă, în Ucraina, acest lucru nu e posibil. Ucraina va lupta foarte dur pentru libertatea sa. Acesta a fost al doilea aspect. 

Referitor la negocieri, la momentul de față înțelegem că putem ajunge la înțelegeri constructive, referitoare la încetarea imediată a focului, evacuarea tuturor trupelor de pe teritoriul Ucrainei, și semnarea unei componente politice care să ne permită trasarea cu exactitate a intereselor noastre, punând în paranteze interesele Federației Ruse, pe care a insistat timp de 8 ani.

"Negocierile dintre Zelenski și Putin vor permite să punem punct acestui război"

Și în al patrulea rând: da, există semnale care ne spun că doar negocierile directe dintre cei doi președinți, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, vor permite să punem punct acestui război. Și, dacă la începutul acestei așa-numite operațiuni speciale, Rusia respingea categoric ideea de discuții la nivel înalt, mai mult decât atât, domnul Putin declara periodic necesitatea distrugerii conducerii politice a Ucrainei, aceasta fiind și unul dintre obiectivele cheie ale primei părți a operațiunii, acum domnul Putin este deschis, prin intermediul subordonaților săi și al reprezentanților săi la nivel înalt, și afirmă tot timpul că Rusia este gata să analizeze atât aspectele militare și cele pașnice referitoare la încheierea războiului, cât și anumite aspecte politice și, cel mai important pentru Ucraina, garanțiile de securitate, pentru ca astfel de situații să nu se mai repete", a mai spus Mihail Podolyak.

Mihail Podolyak a mai spus faptul că în două săptămâni ar putea avea loc o întâlnire între Volodimir Zelenski și Vladimir Putin, însă deocamdată nu se știe unde anume ar urma să se desfășoare aceste negocieri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel