Mihăilă, scene halucinante în ziua transparentizării datelor despre decesele COVID-19. Cum REFUZĂ să răspundă la o întrebare simplă

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, a refuzat să răspundă la o întrebare simplă adresată repetat de reporteri, în timpul conferinței privind raportările COVID. 

Reporter: Aş vrea să vă întreb dacă acest raport va fi făcut public în integralitate sau vom vedea doar aceste concluzii prezentate în conferinţa de presă de astăzi.

Ioana Mihăilă: Nu am prezentat concluzii. Am prezentat datele agregate din toate cele patru baze de date care au fost analizate.

Reporter: Dar documentul, raportul pe care l-aţi avut dumneavoastră pe masă, va fi făcut public sau nu?

Ioana Mihăilă: Acesta este raportul şi numai din raport am citat şi datele toate au fost prezentate în mod agregat.

Văzând că refuză să răspundă la întrebare, un alt reporter intervine.

Reporter: Îmi cer scuze, dar colega mea întreabă dacă veţi face raportul public.

Ioana Mihăilă: Şi răspunsul l-am dat.

Reporter: Nu l-aţi dat!

Între timp, discuţia continuă pe alt subiect, urmând ca reporterul să revină asupra întrebării, în momentul în care i-a venit rândul.

Reporter: Întrebarea pe care a pus-o și colega mea, în legătură cu publicarea raportului. Înţeleg că nu se va publica şi, dacă aşa e, de ce nu, totuşi? 

Ioana Mihăilă: Asta este o afirmaţie. Înţelegeţi că nu se va publica, iar răspunsul meu la întrebarea dumneavoastră este că datele agregate care mi-au fost transmise de Comisie, în acest raport, au fost furnizate integral astăzi.

Reporter: Un răspuns cu da sau nu! Se va publica sau nu raportul?

Ioana Mihăilă: Datele agregate care mi-au fost transmise de Comisie, în acest raport, au fost comunicat integral astăzi!

Sub valul de întrebări ale jurnaliştilor, după ce a refuzat să mai discute pe această temă, Ioana Mihăilă a încheiat subiectul cu un "Mulţumesc!", luând o altă întrebare.

Youtube video image

”În 2020, s-au înregistrat la nivel naţional 16.792 de decese cu diagnostic principal COVID-19 cu virus identificat U071 şi 224 de cazuri cu diagnostic principal COVID-19 cu virus neidentificat, U072. De asemenea, s-au înregistrat 3590 de decese de alte cauze, la care s-a asociat şi un diagnostic secundar COVID-19 cu virus identificat şi 281 de cazuri cu diagnostic secundar COVID-19 cu virus neidentificat.", a explicat Ioana Mihăilă, în conferința de presă, despre diferența între decesele COVID reale și cele raportate. Vezi mai mult aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel