Mii de camioane ucrainene, blocate la granița cu Polonia - Video

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Aproape 3.000 de camioane, cele mai multe ucrainene, sunt blocate pe partea poloneză a frontierei din cauza unui protest al camionagiilor din Polonia, care durează de peste 10 zile, susțin autoritățile ucrainene, relatează Reuters.

Şoferii polonezi de camioane au blocat la începutul lunii noiembrie mai multe drumuri către 3 puncte de trecere a frontierei cu Ucraina, cu scopul de a protesta faţă de ceea ce ei consideră a fi lipsa de reacţie a guvernului la pierderea de afaceri în faţa concurenţilor străini, de la invazia Rusiei în Ucraina, în februarie 2022.

Oficialii ucraineni au spus săptămâna trecută faptul că Kievul şi Varşovia nu au reuşit să ajungă la un acord pentru a opri protestul camionagiilor polonezi.

VIDEO

"De peste 10 zile, şoferii ucraineni au fost blocaţi la graniţa cu Polonia. Mii de oameni sunt nevoiţi să trăiască în condiţii dificile, cu alimente, apă şi combustibil limitate", a zis Oleksandr Kubrakov, vicepremierul Ucrainei, pe X, fosta Twitter.

Conform acestuia, camioanele aşteaptă la coadă pe mai mult de 30 km spre graniţă Yahodyn, peste 10 km spre Rava-Ruska şi peste 16 km spre graniţa Krakivets.

Conform Ministerului Infrastructurii din Ucraina, o medie de 40.000-50.000 de camioane trec lunar graniţa cu Polonia, prin opt puncte de trecere existente, de două ori mai multe decât înainte de războiul din Ucraina.

Majoritatea mărfurilor sunt transportate de flota de transport a Ucrainei. Acum doar câteva vehicule pe oră trec prin graniţa poloneză la punctele de control blocate, transmit poliţiştii de frontieră ucraineni.

Brokerii de cereale ucraineni au menționat săptămâna trecută faptul că transporturile rutiere de alimente ale Ucrainei au scăzut cu 2,7% în primele 13 zile din noiembrie, din cauza dificultăţilor de la graniţa poloneză cauzate de greva camionagiilor polonezi. Spike Brokers, care urmăreşte în mod regulat statisticile de export, a zis că trecerea vehiculelor prin punctele de control vamal de la graniţa cu Polonia s-a micșorat la 4.000 de tone de marfă pe zi, faţă de vârful de 7.500 de tone pe zi cu o lună mai devreme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel