Mii de conturi LinkedIn, compromise. Cine ar fi în spatele campaniei de hacking

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Mai multe conturi LinkedIn au fost compromise încă de la începutul lunii. Se crede că atacatorii s-ar ascunde în spatele unui website rusesc.

Mai mulţi utilizatori de LinkedIn au fost victime în această săptămână într-o campanie de hacking care a dus la blocarea conturilor din motive de securitate sau la furtul conturilor de către atacatori, a anunţat joi Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC). Conform cercetătorilor de la Cyberint, hackerii se folosesc de date de logare compromise sau brute-forcing pentru a obţine controlul unui număr cât mai mare de conturi de LinkedIn.

Atunci când parolele sunt slabe sau nu are loc autentificarea prin doi paşi (2FA), în urma obţinerii accesului la cont, hackerii modifică adresa de email asociată cu una de la serviciul „rambler.ru" şi schimbă parola contului sau activează autentificarea 2FA pentru a face recuperarea conturilor cât mai dificilă.

„Unii utilizatori au fost presaţi să plătească o răscumpărare pentru a recăpăta controlul sau s-au confruntat cu ştergerea permanentă a conturilor lor", a precizat un cercetător Cyberint potrivit Bleeping Computer.

În acest context, există indicii conform cărora LinkedIn se confruntă cu un număr din ce mai mare de cereri de sprijin de la utilizatorii care şi-au pierdut conturile, unii dintre aceşti indicând că nu primesc răspuns de la LinkedIn ci de la adrese false de mail care s-ar da drept asistenţă online. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel