Mii de manifestanți pro-palestinieni au mărșăluit prin centrul Londrei 

Mii de manifestanți pro-palestinieni au mărșăluit sâmbătă în centrul Londrei, cerând încetarea acțiunii militare a Israelului în Fâșia Gaza, care a fost declanșată de deznodământul de weekendul trecut în Israel de către gruparea militantă Hamas.

Protestatarii, mulți dintre ei fluturând steaguri palestiniene și semne pe care scria „Palestina liberă”, s-au adunat aproape de Oxford Circus, de unde s-au îndreptat către Downing Street, reședința oficială și biroul prim-ministrului britanic Rishi Sunak.

Cântările au fost adresate guvernelor Marii Britanii și Statelor Unite pentru sprijinirea Israelului.

Belal Stitan, un student în vârstă de 22 de ani, a spus că se teme pentru rudele sale din Gaza.

"Nimeni în Gaza nu este în regulă. Familia mea este toți în Gaza și niciunul dintre ei nu este în regulă", a spus el, adăugând că vrea să revină la a putea vorbi cu verii săi despre lucruri normale, cum ar fi fotbalul și cum au ajuns. la scoala.

„Această situație este o mare, mare problemă pentru umanitate și pentru mine să trebuie să spun lumii, amintiți-vă că suntem ființe umane..., nu pot să cred că suntem aici”.

Asmat Malik, un farmacist în vârstă de 29 de ani, a spus că oamenii sunt supărați de ceea ce au considerat o opresiunea palestinienilor de-a lungul deceniilor.

„Dar asta nu înseamnă că oamenii acceptă câtuși de puțin Hamas, pentru că a fi pro-Palestina nu înseamnă că ești antisemit. Cred că este foarte important să subliniem”, a spus ea.

Poliția a emis avertismente înainte de „Marșul pentru Palestina” că oricine are un steag care exprimă sprijinul pentru Hamas sau pentru alte grupuri interzise ca teroriste de Marea Britanie va fi arestat.

La încheierea demonstrației, poliția a declarat că au fost efectuate șapte arestări, patru dintre ele pentru refuzul de a scoate măștile de față.

Imaginile de la televiziune au arătat un grup de protestatari care se certau cu poliția și trăgeau focuri de artificii în ei.

Sâmbătă mai devreme, sediul postului BBC, care se află aproape de începutul marșului, a fost vopsit cu vopsea roșie. Nu a fost imediat clar cine a deteriorat intrarea în clădire.

Protestele pro-palestiniene au avut loc sâmbătă în alte orașe din Marea Britanie și din întreaga lume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel