Mii de ouă cu Salmonella, retrase de la vânzare de inspectorii DVSVA Buzău

FOTO: Freepik @davit85
FOTO: Freepik @davit85

Pe lângă ouăle retrase de la vânzare, inspectorii de la DVSVA Buzău au confiscat și peste 30 de kilograme de carne.

Citește și: Importurile de produse agricole din Ucraina, interzise după modelul UE. Ce argumente au crescătorii de păsări din România

30 de kilograme de carne au fost confiscate de inspectorii din cadrul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Buzău, pe parcursul lunii septembrie, în urma unor controale, iar peste 4.300 de ouă dintr-un lot în care s-a detectat  Salmonella enteritidis au fost retrase de la vânzare.

Potrivit DSVSA, luna trecută au fost verificați 388 de operatori economici, pe întreg lanțul de la producție, la comercializare, iar pe timpul controalelor s-a urmărit dacă sunt respectate condițiile generale de igienă, procedurile de trasabilitate a produselor, implementarea programelor de autocontrol și etichetarea produselor.

”În urma controalelor efectuate au fost constatate următoarele neconformități: lipsa verificării stării de sănătate, neefectuarea acțiunilor de dezinfecție/dezinsecție/deratizare, lipsa monitorizării temperaturii din spațiile frigorifice, deficiențe de depozitare și manipulare a produselor alimentare, deficiențe structurale. Urmare a acestor neconformități au fost aplicate 16 amenzi contravenționale în valoare totală de 55.400 lei și 39 avertismente.

A fost aplicată o Ordonanță de suspendare a activității la un laborator de cofetărie/patiserie unde au fost constatate deficiențe structurale și s-au confiscat 30 de kilograme de carne și produse din carne de la un restaurant din cauza lipsei etichetării”, informează DSVSA Buzău, citat de Agerpres.

Totodată, inspectorii au prelevat 127 de probe de produse alimentare pentru determinarea conformității acestora cu prevederile legale în vigoare. În urma analizelor de laborator nu au fost înregistrate probe cu rezultat neconform.

”În perioada menționată, DSVSA Buzău a intervenit pentru soluționarea a trei alerte alimentare primite prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje, fiind retrase de la comercializare 4.380 de bucăți de ouă de consum dintr-un lot la care s-a detectat Salmonella enteritidis”, a transmis sursa citată.

În aceeași perioadă, DSVSA a mai intervenit pentru soluționarea a 13 notificări de neconformități primite prin Sistemul de Asistență și Cooperare Administrativă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel