Mii de persoane au protestat în Tel Aviv împotriva premierului Netanyahu

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Mii de israelieni îi cer demisia premerului Benjamin Netanyahu, în ciuda promisiunilor legate de victoria împotriva grupării Hamas, pe care îi numește ”noii naziști”.

Mii de persoane s-au adunat sâmbătă seara pe străzile din Tel Aviv pentru a cere demisia premierului Benjamin Netanyahu, scrie La Libre, citând presa israeliană.

”Guvernul eșuat continuă ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat”, a declarat un manifestant în fața mulțimii. Cei mai mulți dintre participanți au răspuns scandând ”Rușine”, potrivit presei israeliene.

Criticile la adresa lui Netanyahu sunt din ce în ce mai multe. De exemplu, el este acuzat că nu are un plan pentru războiul din Gaza, sau pentru perioada de după război.

În plus, forțele de securitate au fost criticate pentru că nu au fost pregătite pentru atacul Hamas din 7 octombrie și pentru că au reacționat prea lent la acest atac.

Terorișii Hamas, ”noii naziști”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a promis din nou că israelienii vor ieşi victorioşi în faţa grupării islamiste palestiniene Hamas în Fâşia Gaza, transmite duminică dpa.

”Dacă nu-i eliminăm pe teroriştii Hamas, aceşti noi nazişti, următorul masacru este doar o chestiune de timp”, a declarat sâmbătă seară Netanyahu într-o conferinţă de presă la Tel Aviv.

Principala lecţie a Holocaustului este că ”doar noi prin noi înşine ne putem apăra”, a adăugat şeful executivului israelian, cu ocazia Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, marcată în 27 ianuarie, scrie Agerpres.

CItește și: Netanyahu respinge Curtea Mondială după decizia privind Fâșia Gaza: "Discriminare flagrantă împotriva statului evreu"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel