Mii de persoane protestează împotriva premierului indian Narendra Modi din cauza arestării principalului său rival politic

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Mii de persoane s-au alăturat unui protest care îl acuză pe premierul indian Narendra Modi și partidul său de fraudarea alegerilor naționale de luna viitoare.

 

 

 

 

 

 

Mitingul "Salvați democrația", organizat de o alianță a partidelor de opoziție din India, a fost prima manifestație publică majoră împotriva arestării principalului rival politic al lui Narendra Modi, Arvind Kejriwal, la începutul acestei luni.

Arvind Kejriwal, cel mai înalt oficial ales din New Delhi și un proeminent militant anticorupție, a fost arestat de Direcția federală de aplicare a legii, care este controlată de guvernul lui Narendra Modi, sub acuzația că partidul său și miniștrii au acceptat mită de un miliard de rupii (9,5 milioane de lire sterline) în legătură cu politica privind alcoolul din oraș.

Partidul Aam Aadmi, sau Partidul Omului de rând, spune că dosarul împotriva lui Arvind Kejriwal este fabricat și motivat politic. Dar Partidul Bharatiya Janata (BJP) al premierului Modi a declarat că mitingul opoziției a fost menit să ascundă actele lor de corupție.

"Narendra Modi încearcă să aranjeze meciuri în aceste alegeri", a declarat liderul partidului Congresului, Rahul Gandhi, la mitingul din New Delhi, în timp ce mulțimea scanda: "Rușine!"

"Dacă BJP va câștiga aceste alegeri și va schimba constituția, va da foc țării"

Partidul lui Rahul Gandhi a condus India mai mult de două treimi din timp, de la independența din 1947, dar s-a luptat de când Narendra Modi a ajuns la putere în urmă cu un deceniu.

"Dacă BJP va câștiga aceste alegeri aranjate și va schimba constituția, va da foc țării", a adăugat Rahul Gandhi.

"Acestea nu sunt alegeri obișnuite. Aceste alegeri sunt pentru a salva țara, pentru a ne proteja constituția", a mai spus el.

Arestarea lui Arvind Kejriwal este văzută ca un eșec pentru blocul de opoziție, care reprezintă principala provocare pentru partidul lui Narendra Modi în alegerile naționale care vor avea loc peste șase săptămâni, începând cu 19 aprilie.

Este de așteptat ca alegerile să îi ofere lui Narendra Modi un al treilea mandat.

Criticii premierului au susținut că acesta a folosit agențiile de investigații și autoritățile fiscale ca armă pentru a elimina adversarii politici și a reduce șansele unor alegeri corecte, lucru pe care BJP îl neagă.

"Acest fascism nu va funcționa în India. Vom lupta și vom câștiga", a declarat soția lui Arvind Kejriwal, Sunita, la miting, conform Sky News.

CITEȘTE ȘI: Prim-ministrul Indiei a fost catalogat un "dictator speriat" după ce un politician cheie al opoziției a fost arestat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel