Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, investește, printr-un start-up, Altos Labs, nu mai puțin de 3 miliarde de euro pentru tehnici de regenerare celurară, ce ar prelungi viața cu 50 de ani.
Publicitate
Tinerețea eternă este provocarea pe care a lansat-o miliardarul Jeff Bezos. Al doilea cel mai bogat om din lume, fondator al Amazon și primul miliardar care a zburat pe orbită, Jeff Bezos mai lansează o provocare inedită și începe lupta împotriva îmbătrânirii, prin regenerare celulară.
Altos Labs aparține lui Jeff Bezos din septembrie 2021. Vineri, miliardarul a anunțat că l-a recrutat, în calitate de director executiv, pe fostul supermanager farmaceutic Hal Barron, în vârstă de 59 de ani, angajat anterior de multinaţionala britanică GlaxoSmithKline. În același timp, el investește 3 miliarde de dolari în următoarele planuri de cercetare și dezvoltare, citează Mediafax.
Cheia reală, conform acestuia, pentru posibila prelungire a speranței de viață, ar fi reprezentată de reprogramarea celulară, o tehnică deja folosită în laborator doar pe celule unice, care le întinerește. Se crede că, prin această metodă, boli care scurtează viața, precum cele generate de tumori și nu numai, ar putea fi învinse.
În fapt, Jeff Bezos își dorește mai mult de atât: nemurirea. De aceea, el a decis să investească într-o companie care ”inversează” îmbătrânirea. Decizia nu este pur întâmplătoare, dacă ne uităm că pandemia l-a îmbogățit pe deja miliardarul Bezos. Investiția este o mică parte din ce a câștigat în pandemie, o foarte mică parte. 81 de miliarde de dolari este câștigul obținut de Jeff Bezos, în vreme de pandemie.
În lupta pentru nemurire, Jeff Bezos nu este singur, ci alături de alți miliardari, precum rusul Yuri Milner. Lor li s-a alăturat și fostul director al Institutului Naţional al Cancerului din Statele Unite, Richard Klausner, care va conduce comitetul ştiinţific. Din septembrie, Altos desfăşoară o campanie de recrutare în rândul celor mai respectaţi academicieni, cărora le oferă - potrivit „Times” - ”salariile fotbaliştilor”.
Printre cei selectați în aceast demers al miliardarilor se numără biologul Juan Carlos Izpisua Belmonte, care a prezis recent că viaţa ar putea fi prelungită cu ”cel puţin 50 de ani”, dar şi deţinătorul Premiul Nobel pentru Medicină, Shinya Yamanaka, specialist al celulelor stem.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu