Milioane de e-mailuri pentru Pentagon au ajuns la alte adrese "prietene" cu Rusia, în ultimii ani. Ce informații conțineau

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Milioane de e-mailuri care aveau ca destinatari angajaţi ai Pentagonului au ajuns către alte conturi.

Departamentul Apărării din SUA a anunțat că, în ultimii ani, o greșeală de scriere banală a dus la trimiterea a milioane de e-mailuri destinate angajaților Pentagonului către conturi din Mali, conform informațiilor transmise de EFE, citată de Agerpres.

Eroarea a avut loc atunci când e-mailurile care ar fi trebuit să ajungă la conturile .mil, adresele militare americane, au fost trimise către conturi .ml din Mali, o țară care este aliată politic și militar cu Rusia.

Într-o declarație transmisă luni, Pentagonul a confirmat că  ia în serios orice dezvăluire neautorizată de informații referitoare la securitatea națională sau informații neclasificate. În același context, a subliniat că au fost introduse politici, instruiri și controale tehnice pentru a asigura că e-mailurile provenite din domeniul .mil nu mai ajung la destinații greșite.

"Deşi nu este posibilă implementarea controalelor tehnice care să împiedice utilizarea de către angajaţi a conturilor de e-mail personale pentru a-şi desfăşura activităţile guvernamentale, Departamentul continuă să ofere instruire şi îndrumare personalului", se mai menţionează în nota Pentagonului.

Ce conțineau unele dintre e-mailuri

Sabrina Singh, purtătorul de cuvânt adjunct al Pentagonului, a precizat, într-o conferință de presă, că niciunul dintre e-mailurile trimise către aceste conturi din Mali nu provenea de la un cont oficial al armatei SUA. În cazul în care un e-mail este trimis în mod eronat la o adresă cu extensia .ml în loc de .mil din cauza unei greșeli de scriere, acel mesaj este returnat, a adăugat Singh.

"Niciunul dintre e-mailurile despre care am informat nu provine dintr-un cont al Departamentului Apărării", a insistat purtătorul de cuvânt adjunct, adăugând că personalul Departamentului Apărării este "întotdeauna" îndemnat să nu-şi folosească conturile personale pentru corespondenţa oficială.

Potrivit CNN, unul dintre aceste e-mailuri conținea informații despre camerele în care urmau să se cazeze șeful de stat major al armatei, generalul James McConville, și însoțitorii săi în timpul unei deplasări în Indonezia, în luna mai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel