Militarii ruși din Herson, mesaj către Șoigu: Comandantului nu-i pasă de noi și vrea să ne omoare. Din 3 companii am rămas doar 50 / video

Foto: Agerpres, X, Freepik
Foto: Agerpres, X, Freepik

Un grup de militari ruși care lupt în Herson i-au transmis un mesaj lui Serghei Șoigu.

Soldații ruși ai unității militare 12267 au înregistrat un mesaj video și l-au trimis lui Serghei Șoigu. Aceștia se află în satul ocupat Krynky, regiunea Herson, pe malul stâng al râului Nipru. Ei susțin că sunt ținuți acolo de 4 luni, iar cei mai mulți dintre colegii lor au fost eliminați. Aceștia ar fi fost trimiși pe insulele dintre malul stâng și cel drept al Niprului „pentru a fi uciși acolo”.

„Vă rugăm să înțelegeți situația care se întâmplă în satul Krynky. Mai exact, am fost aduși aici pe 30 iulie 2023 și încă nu am fost schimbați. Comandantului nostru Alexander Petrovici Zolotko, zis și „Șarpe”, nu-i pasă de noi. Ieri, acest „Șarpe” l-a forțat pe comandantul batalionului nostru să ne ducă pe insule și să stabilească posturi acolo. Ucrainenii se află în prezent pe aceste insule.

A raportat că totul a fost bine aici și toată lumea a fost în siguranță, dar până la urmă ne-au rămas 50 de oameni de la 3 companii. Vrea să ne ducă acolo, ca să ne omoare, să ne acopere urmele și să fie totul curat. Nu vrem să fim părtași la așa ceva”, au transmis militarii regimentului 26 al batalionului 2 al unității militare 12267 a armatei ruse.

Soția unui soldat din această unitate a spus că cei care au înregistrat videoclipul au fost deja trimiși pe o „insulă” dintre cele două maluri ale râului Nipru.

„Băieții cu videoclipul au fost deja duși pe insulă. Soțul meu este în aceeași unitate. A fost și el în Krynky, dar acum nu mai este acolo. Soțul meu este rănit - nimeni nu mă va lăsa să-l duc în Rusia, deși am toate actele”, a spus soția soldatului.

Între timp, forțele ucrainene continuă să-și extindă operațiunile în satul Krynky, unde au stabilit un cap de pod acum câteva săptămâni. Mai multe filmări apărute pe X confirmă faptul că între ucraineni și ruși au loc schimb de focuri în fiecare zi și zeci de vehicule de luptă au fost distruse de ambele părți.

În cea mai recentă filmare, dronele ucrainene au lovit mai multe locuințe folosite ca ascunzători de ocupanții ruși.

De precizat și că noaptea trecută trupele Brigăzii 810 Marină și 144 Brigăzii de pușcași motorizați au efectuat un contraatac surpriză asupra forțelor ucrainene de lângă Krynky, fapt ce a determinat o retragere ucraineană din anumite poziții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel