Lloyd Austin, secretarul Apărării din SUA, a precizat că vaccinarea obligatorie a personalului militar ar putea începe la jumătatea lunii septembrie.
Pentagonul va încerca să facă obligatorii vaccinările împotriva coronavirusului pentru 1,3 milioane de soldați activi ai țării „cel târziu” la mijlocul lunii viitoare, a anunțat luni administrația Biden.
Oficialii au spus inițial că imunizările ar putea fi necesare până la sfârșitul lunii august pentru a ajuta la oprirea răspândirii variantei Delta foarte contagioase. Totuși, au decis să mai aștepte aproximativ 2 săptămâni, bazându-se pe îngrijorările exprimate de oficialii de la Casa Albă cu privire la instituirea unei obligativități pentru trupe înainte ca Administrația pentru Alimente și Medicamente să acorde aprobarea deplină a vaccinului.
Secretarul apărării, Lloyd J. Austin III, a declarat luni că va încerca să accelereze un mandat dacă F.D.A. aprobă vaccinul Pfizer-BioNTech înainte de mijlocul lunii septembrie, lucru pe care agenția își propune să îl facă. Între timp, el le-a spus serviciilor militare să înceapă pregătirea militarilor pentru vaccinarea obligatorie, scrie NewYorkTimes.
Federaţia Sanitas din România a reacționat vizavi de legiferarea obligării angajaţilor din sistemul sanitar să se vaccineze sau să se testeze periodic pe banii lor.
"Conform sintezei realizate de Federaţia Sanitas România, în acest moment, 60,14% din personalul angajat în Sănătate sunt fie vaccinaţi, fie au fost infectaţi cu SARS-CoV-2 în ultimele 6 luni! (...) Dacă raportăm aceste date la cele făcute publice de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid-19, constatăm că rata procentuală medie de vaccinare a angajaţilor din sănătate (60,14%) este de aproape două ori şi jumătate mai mare decât rata de vaccinare a întregii populaţii din România (25,67%). (...) Prin urmare (...) nu se justifică emiterea unui act normativ care să oblige angajaţii din Sănătate la vaccinare sau la testarea periodică pe banii salariaţilor!", potrivit comunicatului postat de organizaţia sindicală pe Facebook.
Federaţia Sanitas apreciază că gradul de imunizare, prin vaccinare sau prin trecerea prin boală, a angajaţilor din sistemul public de sănătate, este apropiat de valoarea necesară atingerii imunităţii de grup.
"Pe categorii profesionale, cea mai mare rată procentuală este înregistrată în rândul medicilor (71,36%), iar cea mai scăzută în rândul personalului sanitar auxiliar (52,8%). În baza datelor colectate, putem concluziona că numărul personalului imunizat prin vaccinare sau în urma trecerii prin boală este foarte aproape de valoarea procentuală necesară atingerii acelui nivel numit 'imunizare în masă' sau 'imunizare de turmă'. În consecinţă, considerăm că în interiorul categoriei de populaţie 'salariaţi în sistemul sanitar public' pericolul transmiterii şi infectării este minim", se precizează în comunicatul organizaţiei sindicale (citește mai mult AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News