"Miliția Spirituală", pusă pe butuci. ONG-ul, dizolvat definitv de Tribunalul București

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (EKATERINA BOLOVTSOVA)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (EKATERINA BOLOVTSOVA)

Tribunalul Bucureşti a dispus definitiv dizolvarea Asociației Mișcarea Civică Miliția Spirituală.

Luni,  judecătorii Constantin-Claudiu Ulariu (foto 2) şi Crina-Corina Monea au dizolvat definitiv Miliţia Spirituală, unul dintre ONG-urile din jurul primarului general Nicușor Dan, entitatea devenind insolvabilă, scrie luju.ro. Astfel, Tribunalul Bucureşti a confirmat încheierea din 28 septembrie 2022 a judecătoarei Ioana Angheluţă de la Judecătoria Sectorului 3.

Dizolvarea a fost cerută de compania imobiliară One Mircea Eliade Properties SRL în temeiul art. 56 alin. 1 lit. d din Ordonanţa Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii: "Asociaţia se dizolvă, prin hotărâre judecătorească, la cererea Ministerului Public sau a oricărei alte persoane interesate: (...) când asociaţia a devenit insolvabila”.

Încheierea Judecătoriei Sectorului 3


"Prin cererea înregistrată pe rolul Judecătoriei Sectorului 3 Bucureşti la 01.08.2022 sub nr.19169/301/2022, petenta ONE MIRCEA ELIADE PROPERTIES SRL a chemat în judecată pe intimata ASOCIAŢIA MIŞCAREA CIVICĂ MILIŢIA SPIRITUALĂ solicitând constatarea dizolvării de drept a Asociaţiei Mişcarea Civică Miliţia Spirituală în temeiul art. 56 alin. (1) lit. d) din OG nr. 26/2000, având în vedere că aceasta a devenit insolvabila şi să se numească un lichidator al asociaţiei.

În motivarea cererii, petenta a arătat că intimata a abuzat de drepturile sale, formulând cereri de chemare în judecată neîntemeiate vizând complexul imobiliar faţă de care petenta avea calitatea de investitor, afectând astfel imaginea şi fezabilitatea proiectului atacat. Acţiunile intimatei nu au avut un scop legitim, fiind în realitate mijloace de promovare a activităţii sale şi de obţinere a unor surse de venit externe, iar litigiile pornite de aceasta au prejudiciat în mod grav petenta, numai cheltuielile de judecată suportate cu procesele fiind de peste 10.000 Euro. Petenta nu a putut recupera cheltuielile de judecată de la intimata pe calea executării silite, întrucât aceasta nu dispune de active în patrimoniu. Intimata va continua să atace în instanţă în mod neîntemeiat proiectele imobiliare dezvoltate sub marca 'ONE', mărind astfel prejudiciul ce ne-a fost deja cauzat.

Totodată, intimata îşi va menţine starea de insolvabilitate cu scopul de a împiedica recuperarea prejudiciului produs, în ipoteza în care conducerea şi gestiunea acestei asociaţii nu va fi preluată de un lichidator. Activitatea intimatei se rezumă la a ataca în instanţă proiecte imobiliare de anvergură din Bucureşti şi de a se folosi de imaginea dezvoltatorilor pentru a-şi promova propria imagine. În final însă, mare parte din demersurile astfel iniţiate sunt finalizate în defavoarea intimatei. Litigiile pornite de intimata şi alte ONG-uri au fost soluţionate în defavoarea lor, instanţele de judecată constatând legalitatea actelor ce au stat la baza proiectului disputat. 

Drept consecinţă, asociaţiile respective au fost obligate la plata cheltuielilor de judecată ocazionate petentei, din care intimata a fost obligată la plata unor cheltuieli de judecată în cuantum de 48.081,11 lei, suma de bani care nu poate fi recuperată, întrucât intimata îşi menţine o stare de insolvabilitate tocmai pentru a putea continua demersuri nefondate împotriva dezvoltatorilor imobiliari, fără suportarea cheltuielilor de judecată sau a prejudiciilor cauzate acestora după finalizarea litigiilor".

Citește textul integral al încheiii Judecătoriei Sectorului 3 pe luju.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel