Cine nu iubeşte minciunelele? Le mai găseşti pe la mare, pe plajă, sau prin vreo cofetărie de cartier... dar aşa cum le făceau mamele şi bunicile noastre nu apucăm să gustăm prea des. Mai jos, reţeta gospodinelor de pretutindeni cu care nu vei da greş!
Ca să-ţi iasă cele mai bune minciunele, cu acelaşi gust de demult, ai nevoie de:
500 g făină
4 gălbenușuri
100 g unt moale
1 praf de sare
4 lingurițe zahăr
ulei, pentru prăjit
zahăr pudră, pentru decor
Amesteci făina cu gălbenușurile, untul și zahărul, apoi frămânți un aluat moale de o consistenţă potrivită. Îl lași să se odihnească 30 de minute, apoi îl întinzi în foaie subțire, îl tai în fâșii de aproximativ 7 cm lungime și 2 cm lățime.
Tai fiecare fâșie pe lung și treci prin ea unul din capete, ca şi cum ai face o fundiţă. Procedezi astfel până termini aluatul.
Prăjești minciunelele în baie de ulei până se rumenesc, le scoți și le scurgi de grăsime, apoi le acoperi cu o ploaie de zahăr pudră.
Sunt numai bune de întâmpinat oaspeţii pretenţioşi, cei mai buni prieteni şi, mai ales, copiii care brusc au poftă de ceva dulce.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News