Minciunele cu miere și scorțisoară. Rețeta veche de la bmamaie. Dacă ți-a petrecut vacanțele la bunici, la țară, nu are cum sp nu te încerce un sentiment frumos, când te gândești la minciunelele pregătite cu dragoste de mamaie. Iată cum le prepară. Acum le poți face și tu celor dragi.
300 g de făină
2 ouă
100 g de unt
100 ml lapte bătut
50 g de zahăr
10 g de praf de copt
1 linguriță de sare
coaja de la o lămâie
150 ml ulei de floarea soarelui
3 linguri de miere de salcâm
1 lingură de zahăr pudră
1 lingură de scorțișoară
Vezi și: Albă ca Zapăda, prăjitura copilăriei. Rețeta cu aromă de sărbători. Noteaz-o de acum!
Minciunele cu miere și scorțisoară. Rețeta veche de la mamaie. Frământă un aluat din făină, praf de copt, zahăr, sare, ouă, lapte bătut și unt topit. Presară făină pe masa de lucru și întinde aluatul într-o foaie subțire de jumătate de centimetru, scrie raftulbunicii.ro.
Minciunele cu miere și scorțisoară. Rețeta veche de la mamaie. Taie cu un cuțit romburi cu latura de 10 cm și apoi fă o mică încizie, ca un chirurg bucătar, în centrul fiecărui romb. Trece una dintre jumătăți prin centrul tăiat al rombului și ai obținut prima minciunică.
Vezi și: Șnițele de pui. Rețeta preferată a românilor. Cum se prepară
Minciunele cu miere și scorțisoară. Rețeta veche de la mamaie. Acum încinge uleiul într-o tigaie înaltă și prăjește minciunelele câte 2-3 minute pe fiecare parte până devin rumene-aurii.
Minciunele cu miere și scorțisoară. Rețeta veche de la mamaie. Scoate-le cu grijă să se scurgă într-un bol tapetat cu șervețele absorbante. La final, stropește-le cu miere de salcâm și presară zahăr pudră și scorțișoară măcinată deasupra.
Vezi și: De ce să pui o felie de pâine peste orezul din oală. Trucul care face minuni cu mâncarea ta
De ce să ții pâinea într-o pungă alături de un băț de țelină. Ne vei mulțumi!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu