Minerd: Bitcoin s-ar putea prăbuși la o treime din valoarea actuală

Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay
Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay

Bitcoin s-ar putea prăbuși la o treime din valoarea actuală, avertizează Scott Minerd. 

Bitcoin ar putea să se prăbuşească: „Va scădea la 10.000 de dolari". Bitcoin se tranzacţionează în prezent la aproximativ 33.300 de dolari, cu aproximativ 50% sub valorile record de peste 60.000 de dolari pe care le-a atins acum trei luni.

Scăderea preţurilor a fost determinată de o serie de factori: creşterea controlului pe state precum China l-au impus pieţei de criptomonede, impactul asupra mediului al minatului de criptomonede şi îngrijorările că activul în general nu deţine nicio valoare inerentă.

„Nu m-aş grăbi să cumpăr Bitcoin şi nu văd niciun motiv să-l deţin chiar acum”, a declarat Scott Minerd, președintele Guggenheim Investments, companie care gestionează active de peste 245 miliarde de dolari, pentru CNBC.

Poziţia actuală a lui Minerd este cu atât mai interesantă cu cât în trecut a fost un fan al criptomonedei. În decembrie, el a declarat pentru Bloomberg News că ar trebui să coste „aproximativ 400.000 de dolari”.

Dar, în mai, Minerd a scris pe Twitter că criptomoneda a devenit o bula speculativă similară celei din secolul al XVII-lea care implică preţuri exagerate pentru bulbii de lalele, transmite Mediafax. 

Războiul Chinei împotriva Bitcoin a atins un nou nivel

Banca centrală a Chinei a anunţat că a forţat închiderea unei companii care „era suspectată de furnizarea unor servicii software pentru tranzacţii cu monede virtuale”.

Totodată, biroul din Beijing al Băncii Populare a Chinei a avertizat instituţiile cu privire la oferirea unor servicii alternative asociate cu monedele digitale, precum furnizarea de spaţii comerciale şi servicii de marketing, potrivit CNBC.

Atacurile lansate asupra criptomonedelor nu reprezintă o noutate. În 2013, ţara le-a ordonat furnizorilor terţi de plăţi să înceteze folosirea monedei bitcoin. Autorităţile chineze au stopat vânzările de token-uri în 2017 şi au promis în 2019 să aibă în vizor exchange-urile cu expunere pe crypto.

De fiecare dată când Beijingul s-a dezlănţuit împotriva industriei crypto, efectele măsurilor au dispărut treptat, iar restricţiile au fost ulterior relaxate.

Însă situaţia este diferită de data aceasta. În mai, China le-a interzis instituţiilor financiare şi companiilor de plăţi să furnizeze servicii asociate cu piaţa criptomonedelor. De altfel, luna iunie a fost martora unor arestări în masă ale unor oameni suspectaţi de utilizarea criptomonedelor în moduri frauduloase. În aceeaşi lună, organele de reglementare au mărit gradul de presiune al băncilor şi platformelor de plată pentru a stopa furnizarea serviciilor crypto, iar Weibo – Twitter-ul Chinei – a suspendat mai multe conturi asociate cu monedele digitale, notează Mediafax. (Citește mai mult AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel