O minge inteligentă ar putea reduce anxietatea cu 75%, un rezultat cu mult mai mare decât în cazul altor terapii.
O minge inteligentă de relaxare concepută pentru a ajuta la ”personificarea” respirației ar putea contribui la reducerea semnificativă a anxietății, potrivit unui nou studiu.
Această minge, care își schimbă forma, este invenția informaticianului Alexz Farrall, de la Universitatea Bath din Marea Britanie.
Pe măsură ce utilizatorii inspiră și expiră, mingea se dilată și se contractă, oferind celui care o manevrează o reprezentare tangibilă a respirației lor, pentru a le ajuta să-și concentreze mintea și să-și regleze emoțiile.
”Dând respirației o formă fizică, mingea îmbunătățește conștiința de sine și implicarea, favorizând rezultate pozitive pentru sănătatea mintală.
Oferă o experiență personalizată și captivantă și este accesibilă tuturor”, spune Farrall.
Exercițiile de respirație au fost folosite de mult timp pentru a gestiona anxietatea și pentru a promova bunăstarea mentală și sunt adesea folosite în tratamente precum terapia cognitiv-comportamentală și terapia comportamentală dialectică.
Cu toate acestea, ședințele de respirație conștientă, respirație atentă, nu sunt întotdeauna atât de reușite pe cât ar fi.
Participanții se trezesc adesea că mintea lor rătăcește atunci când ar trebui să se concentreze pe respirație - ceea ce îi poate duce înapoi la gânduri nedorite.
În cadrul testelor la care au participat 58 de voluntari, aceștia au raportat beneficiile aduse de posibilitatea de a-și putea ”vedea” și ”simți” respirația în formă fizică atunci când utilizarea mingii a fost combinată cu o piesă audio dintr-o aplicație de meditație.
Echipa de la Universitatea din Bath a observat o reducere medie de 75% a anxietății în rândul participanților, cu o creștere de 56% a protecției împotriva gândurilor care induc îngrijorare.
În comparație, cei care au ascultat sunetul audio fără a folosi mingea au înregistrat o reducere medie de 31% a anxietății, ceea ce indică faptul că mingea a părut cu siguranță să ajute, arată Science Alert.
Depresia și anxietatea sunt probleme din ce în ce mai mari, 3 sau 4 persoane din 10 raportează acum un nivel ridicat de anxietate.
Cu ajutorul acestei mingi, susține Farrall că am putea avea în curând o altă modalitate de a ajuta la tratarea și gestionarea acestei probleme debilitante de sănătate mintală.
”Vreau ca acest dispozitiv să fie un adevărat catalizator pentru îmbunătățirea sănătății mintale, nu doar în mediile clinice, ci și pentru utilizatorii casnici”, spune Farrall.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu