Mini-biblioteci urbane în Parcurile Kiseleff şi Bazilescu

Mini-biblioteci urbane vor fi deschise în Parcurile Kiseleff şi Bazilescu începând de miercuri, iar bucureştenii vor putea aduce cărţi şi lua la schimb altele, fără a fi condiţionaţi de un abonament sau de un orar prestabilit, informează Primăria Sectorului 1 prin intermediul unui comunicat.

"Iubitorii de lectură din Sectorul 1 şi nu numai sunt aşteptaţi în lumea magică a cărţilor. Pentru că au încredere în puterea lecturii, RE:START ROMÂNIA, Primăria Sectorului 1, Administraţia Domeniului Public Sector 1 şi Centrul Cultural al Sectorului 1 au "conspirat" să scoată în calea bucureştenilor care ies la plimbare în Parcurile Kiseleff şi Bazilescu standuri încărcate cu cărţi interesante atât pentru cei mari, cât şi pentru cei mici. Standurile RE:START ROMÂNIA - Biblioteca deschisă sunt mini-biblioteci urbane, unde oamenii pot aduce cărţi şi lua la schimb altele, fără a fi condiţionaţi de un abonament sau de un orar prestabilit, bazându-se exclusiv pe responsabilitatea cititorilor şi pe dragostea acestora faţă de lectură şi faţă de cărţi", a informat sursa citată.

Lansarea va avea loc miercuri, de la ora 12,30, în foişorul din Parcul Kiseleff, eveniment la care vor participa primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, şi viceprimarul Daniela Popa.

În Sectorul 1 vor fi accesibile iubitorilor de carte trei biblioteci deschise, două dintre acestea în Parcul Kiseleff şi una în Parcul Bazilescu.

Asociaţia RE:START ROMÂNIA a demarat proiectul pentru a facilita şi încuraja lectura şi schimbul de carte. În afară de cele trei noi standuri din Parcul Kiseleff şi Parcul Bazilescu, biblioteci similare au fost amenajate şi în alte patru locuri în Capitală, două în Ploieşti şi una pe malul mării. Inspiraţi de comunităţile de cititori care s-au format în jurul standurilor şi de apelurile constante de donaţie de carte, proiectul se află în faza de extindere, căutând voluntari care să "adopte biblioteci" şi în alte oraşe din ţară. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.restart.org.ro sau peFacebook @asociatiarestartromania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel