Mini cheesecake cu bază de negrese, un desert rapid și gustos

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

O combinație inspirată de negresă și cremă de cheesecake, într-o formă inedită.

Ingrediente

Pentru baza de negresă

- 1/2 cană unt nesărat, topit

- 1 cană zahăr tos

- 2 ouă mari

- 1 linguriță extract de vanilie

- 1/2 cană făină de toate tipurile

- 1/3 cană pudră de cacao

- 1/4 linguriță praf de copt

- 1/4 linguriță sare

Pentru stratul de cheesecake:

- 250 grame cremă de brânză, înmuiată

- 1/4 cană zahăr tos

- 1 ou mare

- 1 linguriță extract de vanilie.

Mod de preparare

Încălziți cuptorul la 175 grade Celsius. Tapetați o formă de brioșe cu 12 cupe.

Într-un castron mare, bateți împreună untul topit, zahărul, ouăle și extractul de vanilie până se omogenizează.

Într-un bol separat, bateți împreună făina, pudra de cacao, praful de copt și sarea. Adăugați treptat ingredientele uscate la ingredientele umede, amestecând până se combină.

Împărțiți uniform aluatul de negresă în cele 12 cupe de brioșă, umplându-le doar pe o treime. Coaceți timp de 8-10 minute, doar până când negresele încep să se întărească.

În timp ce aveți puse la copt negresele, pregătiți stratul de cheesecake. Bateți brânza cremă înmuiată, zahărul, oul și extractul de vanilie până la omogenizare.

Scoateți negresele din cuptor și turnați amestecul de cheesecake peste fiecare bază de negresă. Întoarceți la cuptor și coaceți timp de încă 12-15 minute sau până când stratul de cheesecake este potrivit.

Lăsați mini cheesecake-urile să se răcească complet, apoi dați-le la frigider timp de cel puțin 1 oră înainte de servire. Se poate decora cu puțină dulceață, după preferințe.

Bonus, un cheesecake răcoros, cu lămâie

Ingrediente

1/2 ceașcă de firimituri de biscuiți graham

1 cană și 1/4 de zahăr granulat

1/2 cană de unt nesărat, topit

2 căni de brânză ricotta

2 căni de cremă de brânză

4 ouă mari

1 lingură de coajă de lămâie

1/4 cană de suc de lămâie

1 linguriță de extract de vanilie

2 linguri de făină obișnuită.

Mod de preparare

Cuptorul se preîncălzește la 160 grade Celsius. Ungeți o tavă detașabilă și lăsați-o deoparte.

Amestecați firimiturile de biscuiți graham cu untul topit și cu un 1/4 de cană de zahăr până se combină bine.

Presărați amestecul în tava pregătită anterior, pentru a forma crusta prăjiturii.

Brânza ricotta și crema de brânză se amestecă bine, până se omogenizează, apoi adăugați  o cană de zahăr și continuați să bateți până se amestecă bine.

Bateți ouăle, unul câte unul, asigurându-vă că fiecare este complet încorporat înainte de a-l adăuga pe următorul, apoi adăugați coaja de lămâie, sucul de lămâie, extractul de vanilie și făina, amestecând până la omogenizare. Amestecul obținut se toarnă peste crusta din tava detașabilă. 

Coaceți la cuptor timp de 60-70 de minute sau până când centrul este închegat, verificând cu ajutorul unui băț de frigăruie care trebuie să fie uscat când îl scoateți din prăjitură, iar partea de sus este ușor aurie.

Cheesecake-ul se lasă răcit, în frigider,  pentru câteva ore înainte de a consumat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel