Ministerul Apărării de la Kiev anunță că Ucraina a distrus centrul rus de comunicații spațiale amplasat în Crimeea

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Citește mai multe în articol despre anunțul făcut de Ministerul Apărării al Ucrainei.

Ucraina a distrus într-un atac, săptămâna aceasta, centrul rus de comunicaţii spaţiale amplasat în peninsula Crimeea ocupată, susține Ministerul Apărării de la Kiev, conform Reuters.

În apropierea satului Vitino din Crimeea, zona unde este localizat respectivul centru, au fost semnalate explozii în mesaje pe rețelele de socializare.

Publicaţia britanică The Telegraph a relatat, de asemenea, despre incendii puternice observate din satelit în urma unui atac cu rachete americane ATACMS asupra centrului rus din Crimeea.

Centrul rusesc de comunicații spațiale a fost descris de Ministerul ucrainean al Apărării drept o componentă militară valoroasă în cadrul sistemelor de navigaţie şi comunicaţii prin satelit folosite de trupele ruse.

Avertismentul Rusiei

În urma intensificării zborurilor dronelor de recunoaştere deasupra Mării Negre, Rusia a avertizat statele occidentale, în special SUA, că riscă o ”confruntare directă”.

Moscova susține că aceste drone, asemenea sateliților de recunoaștere și avioanelor AWACS ale SUA, oferă Ucrainei informaţii despre ţintele ruseşti pe care armata ucraineană reuşeşte astfel să le lovească. De asemenea, susține că unele sisteme folosite de Ucraina în aceste atacuri, precum rachetele ATACMS, sunt programate şi dirijate spre ţintă de specialişti americani.

Duminică, pe o plajă din Sevastopol, în Crimeea ocupată, fragmente dintr-o astfel de rachetă doborâtă de Rusia au provocat patru morţi, dintre care doi copii, şi peste 150 de răniţi.

Pentagonul a răspuns acuzațiilor Moscovei de implicare directă prin asistarea Ucrainei cu informaţii şi dirijarea rachetelor declarând că Ucraina "ia propriile decizii" asupra ţintelor pe care intenţionează să le lovească, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel