Ministerul Culturii din Polonia lichidează televiziunea, radioul şi agenţia de presă de stat

Foto cu rol ilustrativ: Pexels
Foto cu rol ilustrativ: Pexels

Agenţia de presă, televiziunea şi radioul de stat din Polonia vor fi băgate în lichidare, anunţă ministerul Culturii.

Coaliţia pro UE, condusă de Donald Tusk, a venit la putere în Polonia, şi a început o adevărată revoluţie în instituţiile media de stat, despre care criticii au spus de mai multe ori că au devenit "fiţuici de propagandă" în cei opt ani în care PiS (Partidul Lege şi Justiţie) a condus ţara. 

Schimbările au fost întâmpinate cu opoziţie puternică de către cei de la PiS, care spun că noul guvern a ocolit procedura parlamentară în luarea acestor decizii. Mutarea coaliţiei vine după ce preşedintele Andrzej Duda, aliat al PiS, a folosit dreptul de veto pe propunerile de cheltuieli media ale noului guvern, scrie Reuters. 

"Din cauza deciziei preşedintelui republicii Polonia de a suspenda finanţarea mijloacelor media publice, am decis punerea în lichidare a companiilor Telewizja Polska SA, Polskie Radio SA şi Polska Agencja Prasowa SA", a transmis Bartlomiej Sienkiewicz, ministrul Culturii. "În situaţia actuală, o astfel de acţiune va asigura funcţionarea acestor companii, dar va duce şi la restructurările necesare şi va preveni concedierile angajaţilor din aceste companii", a mai spus acesta. 

Operaţiunea de lichidare poate fi retrasă în orice moment de proprietarul companiilor, adică de stat. 

Parlamentarul PiS Joanna Lichocka, a spus că "guvernul lui Tusk distruge presa poloneză. E un act care dăunează statului". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel