Ministerul de Externe al Ucrainei: ”Rușii abandonează cadavrele soldaților pentru a nu plăti despăgubiri familiilor”

Foto Ilustrativ Pixabay
Foto Ilustrativ Pixabay

Ucraina acuză Rusia că a abandonat cadavrele soldaților săi care au murit în război pentru a nu plăti despăgubiri familiilor lor.

Într-un interviu pentru publicația Irish Time, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe ucrainean, Oleg Nikolenko, susține că rușii ”nu își iau cadavrele de pe câmpul de luptă pentru că, conform legislației lor, familia fiecărui soldat mort primește șapte milioane de ruble, însă dacă soldatul mort este dat dispărut, familia nu va primi nimic”.

Potrivit agenției Interfax, în martie, președintele Vladimir Putin a declarat Consiliului de Securitate al Rusiei că familiile soldaților uciși în așa-numita ”operațiune militară specială” din Ucraina vor primi o sumă forfetară de 7.421 milioane de ruble (aproximativ 121.000 de euro) plus o taxă lunară, potrivit unui articol publicat de Today.

De la începutul războiului din Ucraina, Rusia a pierdut aproape 40.000 de militari, potrivit președintelui ucrainean Volodimir Zelensky

”De patru luni, statul rus nu a oferit cetățenilor nicio informație, nici măcar cenzurată, cu privire la pierderile contingentului său de ocupație – a spus  Zelensky în mesajul său video obișnuit – Cu toate acestea, acest număr este deja de aproape 40.000: există atât de multe mulți oameni pe care armata rusă i-a pierdut din 24 februarie. Și încă zeci de mii au fost răniți și mutilați”.

 

După 5 luni de război, nu se întrevede nicio licărire de pace

Ultimele declarații ale ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, conform cărora Rusia este gata să negocieze ar fi doar un truc pentru a opri contraofensiva Ucrainei, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului de Externe ucrainean.

”Ei înțeleg că Ucraina pregătește o contraofensivă în sud și vor să creeze impresia că Kievul nu este dispus să negocieze”, a declarat Nikolenko pentru Irish Time.

”O fac pentru a câștiga mai mult timp, pentru a organiza referendumuri false și pentru a absorbi teritorii. Nu vedem nicio voință din partea lor de a negocia. Ei încă bombardează orașele ucrainene”, continuă purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe ucrainean.

Forțele ruse au preluat controlul celei de-a doua centrale electrice ca mărime din Ucraina

Acest lucru a fost confirmat de Guvernul de la Kiev, după anunțul de la Moscova. Trupele pro-ruse ”au câștigat un mic avantaj tactic: au cucerit centrala electrică pe cărbune de la Vuhlehirsk”, a declarat consilierul prezidențial ucrainean Oleksiy Arestovici.

Campania ucraineană de recucerire a regiunii ocupate Herson ”avansează rapid”, spun surse militare occidentale raportate de BBC. Un pod cheie din orașul Herson a fost închis după ce a fost avariat de rachetele ucrainene cu rază lungă de acțiune furnizate de SUA.

Aceasta înseamnă că mii de trupe rusești riscă acum să fie separate de restul teritoriului ocupat. Situat strategic la vest de râul Nipro, orașul Herson a fost primul care a căzut în mâinile forțelor Moscovei.

Marți, forțele ucrainene au tras asupra podului Antonivskii folosind un sistem de rachete de artilerie Himars, care, potrivit surselor militare occidentale, a lăsat trecerea ”complet inutilizabilă”.

Surse militare au spus că pierderea acestui oraș cheie ”ar amenința serios încercările Rusiei de a prezenta ocupația ca un succes”.

Moscova ”deplasează acum numărul maxim de trupe în direcția Herson”, a declarat miercuri seara Oleksiy Danilov, secretarul Consiliului Național de Securitate al Ucrainei.

Citește și:

Planul Rusiei, anticipat de Bogdan Chirieac încă din 14 iunie, confirmat acum de un expert apropiat de Putin. Rușii speră că Ucraina se va prăbuși

Scopul Rusiei ar fi să taie accesul Ucrainei la mare, ceea ce implică efecte economice majore, dar și să ajungă în Transnistria. Forţele Armate Ruse se vor îndrepta către Transnistria, ocupând regiunile Odesa şi Mikolaiv, a declarat, în 25 iulie, analistul politic Bogdan Bezpalko.

El este membru al Consiliului rus pentru relaţii interetnice de pe lângă preşedintele rus, Vladimir Putin, relatează Agenţia de presă Regnum, conform Rador.

”Este evident faptul că direcţia în care se vor îndrepta Forţele Armate Ruse va fi reprezentată de Odesa şi Mikolaiv”, a adăugat expertul.

Pe lângă obiectivul principal, din punct de vedere strategic, de a tăia accesul Ucrainei la Marea Neagră, va fi soluţionată şi sarcina de a ajunge la graniţele Transnistriei, consideră Bezpalko. ”Fiind privată de accesul la mare, Ucraina nu va mai putea primi... Citește mai departe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel