Ministerul Educației ar putea ÎNCHIDE școlile

copii_scoala_zapada_rw811473rt_19913000
copii_scoala_zapada_rw811473rt_19913000

Ministerul Educației Naționale a anunțat că monitorizează situația unităților școlare din județele aflate sub atenționare de Cod Portocaliu. În funcție de situția meteorologică de duminică, inspectoratele școlare județene și din municipiul București ar putea decide sistarea cursurilor pentru ziua de luni, 27 ianuarie. 

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educației,  acesta "monitorizează, cu atenție, situația unităților școlare din județele aflate sub atenționare de cod portocaliu. Inspectoratele școlare județene/al municipiului București au obligația de a se afla în legatură permanentă cu toate instituțiile care răspund de situațiile de acest gen- Prefectura, Primăria, Consiliul Județean, Poliția, ISU".

Se mai adaugă că "inspectoratele au obligația de a raporta, periodic, MEN evoluția situației și măsurile care se impun privind posibilitatea frecventării cursurilor de către elevi și cadrele didactice pentru luni, 27 ianuarie. MEN atrage atenția că deciziile inspectoratelor școlare trebuie să aibă ca punct de plecare siguranța elevilor și a personalului didactic și nedidactic".

În comunicatul citat, se precizează: "În funcție de situația vremii, înregistrată pe parcursul zilei de duminică, 26 ianuarie, inspectoratele școlare județene/ al municipiului București vor hotărî dacă și unde se va dispune sistarea cursurilor pentru ziua de luni, 27 ianuarie".

Deciziile vor fi făcute publice, duminică, până la ora 17:00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel