Ministerul Finanţelor anunță lansarea unor noi titluri de stat. Ce dobânzi pot avea românii

Începând de luni, 10 iunie, românii vor avea oportunitatea de a investi în noi titluri de stat TEZAUR, cu maturități de 1 și 3 ani și dobânzi anuale neimpozabile de 6% și, respectiv, 6,85%, a informat Ministerul Finanțelor

Conform anunțului oficial, titlurile de stat sunt disponibile pentru achiziționare de către toate persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în aceste titluri sunt neimpozabile, ceea ce reprezintă un avantaj semnificativ pentru investitori.

Titlurile de stat TEZAUR pot fi cumpărate după cum urmează:

-Online: Între 10 iunie 2024 și 4 iulie 2024, exclusiv pentru persoanele fizice înregistrate în Spațiul Privat Virtual (SPV) pentru titluri lansate prin intermediul unităților Trezoreriei Statului.
-La sediul Trezoreriei Statului: Între 10 iunie 2024 și 5 iulie 2024.
-Prin subunitățile Poștei Române: Între 10 iunie 2024 și 4 iulie 2024 în mediul urban și între 10 iunie 2024 și 3 iulie 2024 în mediul rural.

Facilități și noutăți

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a subliniat o nouă facilitate pentru investitori: posibilitatea de a efectua plăți cu POS direct la sediile unităților Trezoreriei Statului, simplificând astfel alimentarea contului de subscriere cu sumele necesare. 

„Odată cu această emisiune avem o facilitate nouă, aceea că am implementat plata cu POS direct la sediile unităților de Trezorerie, pentru alimentarea mai facilă a contului de subscriere cu sumele necesare subscrierii. Acolo se efectuează cele mai multe dintre subscrieri. Următorul pas este ca anul acesta să dezvoltăm și o aplicație care să permită achiziția online a titlurilor de stat. Sunt pași firești pentru a facilita achiziția acestui instrument de economisire pe care românii îl apreciază. În cele cinci ediții din anul 2024, 140.000 de persoane au investit peste 6,5 miliarde lei”, a transmis ministrul Marcel Boloș.

Dobânda este anuală și plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Investitorii au posibilitatea de a efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni și pot anula subscrierile deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice. Prospectul de emisiune și eventualele modificări ale acestuia sunt disponibile la secțiunea "Datorie publică" pe site-ul Poșta Română.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel