Astăzi, 4 septembrie, Ministerul Justiţiei a declanşat procedura de selecţie pentru ocuparea unor posturi de conducere vacante din cadrul parchetelor.
Este vorba despre:
– 4 funcții de procuror-şef de secţie în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie;
– 3 funcţii de procuror-şef de secţie în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie;
– o funcţie de procuror-şef adjunct direcţie şi 3 funcţii de procuror-şef de secţie în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.
În perioada decembrie 2022 – aprilie 2023, în conformitate cu prevederile art. 144 – art. 148 din Legea nr. 303/2022 privind statutul judecătorilor și procurorilor, s-au desfășurat procedurile de selecție a candidaților pentru funcțiile de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procuror-șef al DirecţieiNaţionale Anticorupţie, respectiv de procuror-șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.
Totodată, în perioada aprilie – iunie 2023, s-a desfășurat procedura de selecție a candidaților pentru funcțiile de prim-adjunct al procurorului general al PÎCCJ, adjunct al procurorului general al PÎCCJ, procuror-şef adjunct al DNA (2 funcții) și procuror-şef adjunct al DIICOT (2 funcții), în urma căreia a rămas vacantă o funcție de procuror-șef adjunct al DIICOT.
În ceea ce privește celelalte funcții de conducere, la nivel de procuror-şef de secţie, care fac obiectul numirii, reiese că: funcțiile de procuror-şefde secţie în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (4 funcții), procuror-şef de secţie în cadrul Direcţiei NaţionaleAnticorupţie (3 funcții) şi procuror-şef de secţie în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (3 funcții) sunt vacante.
Procedura de numire pe funcţiile menţionate mai sus este prevăzută de art. 144 alin. (1) din Legea nr. 303/2022: „sunt numiţi de PreşedinteleRomâniei, la propunerea ministrului justiţiei, cu avizul Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 15 ani în funcţia de procuror sau judecător, pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată, în acelaşi mod”.
Anunţul publicat pe site, cu privire la declanşareaconcursului, conține date privind condițiile de înscriere, modul de desfăşurare și calendarul procedurii de selecţie, criteriile de evaluare utilizate în timpul interviului, timpul acordat pentru interviu, rolul și componența comisiei de interviu
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News