Ministerul Public, ofensivă asupra crimei organizate în 2023

Ministerul Justiției a transmis că 2023 va marca un an de combatere a crimei organizate.

Anul 2023 trebuie să marcheze o ofensivă a Ministerului Public asupra crimei organizate, potrivit reprezentanţilor Ministerului Justiţiei (MJ), citați de Agerpres.

„2023 trebuie să marcheze o ofensivă devastatoare a Ministerului Public asupra crimei organizate şi clanurilor de infractori. Statul român este echipat cu legi, instituţii şi strategii moderne în acest scop. Este nevoie de mai multă investiţie în logistica acestor instituţii şi, cu atât mai important, de lideri de sistem capabili să regenereze aplombul şi dedicaţia tuturor procurorilor în asumarea şi realizarea acestei misiuni sociale de capitală importanţă: apărarea legalităţii şi protejarea cetăţenilor şi a statului faţă de orice formă de infracţionalitate”, au scris reprezentanţii Ministerului Justiţiei, sâmbătă, pe pagina de Facebook a instituţiei.

Un an cu o agendă încărcată

Conform acestora, 2023 este un an cu o agendă „încărcată" pentru Ministerul Justiţiei, iar consolidarea Ministerului Public este „de o capitală importanţă".

„Cetăţenii români au dreptul la un Minister Public care să le garanteze şi să le apere prin mijloace judiciare drepturile, libertăţile şi proprietatea faţă de orice tip de infracţiune, un Minister Public pe care cetăţenii oneşti să îl respecte şi care să inspire teamă oricărui infractor. Corupţia publică, dar şi cea privată, corupţia politică, dar şi cea administrativă şi economico-financiară, corupţia din instituţiile statului, dar şi din companii, mici sau mari, cu orice formă şi de orice naţionalitate a capitalului, trebuie confruntată constant şi profesionist de către Ministerul Public. Crima organizată, clanurile de infractori, traficul de persoane, droguri şi arme, orice forme de radicalizare teroristă, orice formă socială de ură de rasă sau pe alte considerente trebuie anchetate, inculpate şi destructurate judiciar", au punctat reprezentanţii Ministerului Justiţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel