Ministerul lui Grindeanu, în vizorul lui Ciolacu: ”Avem un sistem bugetar ceauşist, comunist, în 2023”

Captură de ecran / Foto: Facebook Guvernul României
Captură de ecran / Foto: Facebook Guvernul României

Ministerul Transporturilor, condus de Sorin Grindeanu, este în atenția premierului Marcel Ciolacu pentru o restructurare masivă.

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că România are un sistem bugetar foarte mare, ”sistem ceaușist, comunist”, și ia în calcul comasarea unora dintre instituții astfel încât să fie redus numărul de șefi, iar Ministerul Transporturilor, cu 53 de autorități, se află în vizorul premierului.

”Ministerul Transporturilor nu poate să mai continue cu cele 53 de autorităţi şi o să vedeţi că domnul ministru Grindeanu va veni cu reorganizare a ministerului. E normal să se întâmple acest lucru. Nu avem şomaj.

Cu toate că au plecat din România peste 5 milioane de români, noi stăm cu şomajul între 1 şi 2% în acest moment. Nu e problemă că rămâne lumea pe drumuri. Există viaţă şi în zona privată, şi eu am lucrat şi în zona privată, nu am avut nicio problemă.

Avem un sistem bugetar ceauşist, comunist, în 2023. Nu mai putem. Avem reforme în PNRR. Mergem pe acest drum de modernizare a statului român sau renunţăm?

Eu nu pot, de dragul alegerilor, sau de dragul meu, ca om politic, să bag sub preş ce s-a băgat în România de 30 de ani. Nu vreau. Eu nu pot să îmi permit să se blocheze toate fondurile europene. Vorbim de 70 de miliarde de euro. Fără ele România este distrusă. Ne întoarcem în trecut cu 30 de ani”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena 3 CNN, citat de Agerpres.

Șefii de birou, în funcții de execuție

Potrivit premierului, intenția sa nu este de a disponibiliza oameni, însă vrea ca șefii de birou ”să treacă pe funcții de execuție”.

”Eu nu vreau să trimit pe nimeni acasă. Eu, în schimb, nu pot să mai accept să fie 16.000 de ordonatori de credite direcţi şi terţiari. Nu există niciunde în lume.

Ordonatori de credite înseamnă că eu îmi fac achiziţiile, ca să fac achiziţiile îmi trebuie un contabil-şef, îmi trebuie un jurist, îmi trebuie toate serviciile suport. (...) Statul nu mai trebuie să lase loc de corupţie”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Citește și: Ciolacu, întrebat dacă va candida la președinția României / Ce spune de o alianță cu PNL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel