Ministerul rus al Apărării anunță că mai mulți soldați ruși au fost uciși în Nagorno-Karabah

Ministerul rus al Apărării anunță că mai mulți soldați ruși au fost uciși în Nagorno-Karabah / Foto: Pixabay
Ministerul rus al Apărării anunță că mai mulți soldați ruși au fost uciși în Nagorno-Karabah / Foto: Pixabay

Ministerul rus al Apărării susține că mai mulți soldați ruși au fost uciși în Nagorno-Karabah.

Ministerul rus al Apărării susține că mai mulți militari ruși au fost uciși în urma unui foc cu arme de calibru mic în Nagorno-Karabah, scrie Interfax.

VEZI ȘI: Ostilitățile din Nagorno-Karabah ar fi încetat. La ce acord ar fi ajuns Azerbaidjan și Armenia

"La 20 septembrie, în timp ce se întorcea de la un post de observare al contingentului rus de menținere a păcii în zona satului Dzhanyatag, o mașină cu personal militar rus a intrat într-un foc cu arme de calibru mic", a declarat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat. 

"Ca urmare a atacului, militarii ruși din mașină au fost uciși", se arată în comunicat.

"Reprezentanții ruși și azeri ai autorităților de anchetă lucrează la fața locului pentru a clarifica toate circumstanțele incidentului", a informat Ministerul Apărării al Federației Ruse.

Rusia a anunțat respectarea încetării focului în Nagorno-Karabah

Contingentul rus de menținere a păcii nu a înregistrat nicio încălcare a încetării focului în Nagorno-Karabah de la anunțul încetării ostilităților, a declarat Ministerul rus al Apărării.

"De la ora 13:00 pe 20 septembrie 2023, nu au fost înregistrate cazuri de încălcare a încetării focului", se arată în buletinul privind activitățile contingentului rus de menținere a păcii în Nagorno-Karabah, publicat pe site-ul departamentului.

"De la începutul ostilităților active, forțele de menținere a păcii ruși au evacuat civili din regiunile Mardakert, Martuni și Askeran", a declarat Ministerul Rus al Apărării.

Potrivit departamentului militar, 3.154 de persoane au fost livrate contingentului de menținere a păcii, inclusiv 1.428 de copii.

Miercuri mai devreme, Ministerul rus al Apărării a declarat că prin medierea comandamentului forțelor de menținere a păcii ruși, reprezentanții Azerbaidjanului și Nagorno-Karabah au reușit să cadă de acord asupra unei încetări complete a focului.

A fost anunțat un acord de încetare a ostilităților de la ora 12:00, ora Moscovei. Mai vorbim și despre desființarea și dezarmarea completă a armatei Karabah, dar și de retragerea "unităților și personalului militar rămas al Forțelor Armate Armene" din zona de desfășurare a contingentului rus de menținere a păcii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel