Ministerul Sănătății continuă aprovizionarea spitalelor cu medicamentele necesare asigurării asistenței medicale a pacienților cu COVID-19.
Ministerul Sănătății a distribuit o nouă tranșă de Remdesivir, Tocilizumab și Favipiravir în unitățile sanitare cu paturi care au în tratament pacienți infectați cu SARS-Cov-2.
Este vorba despre 5191 de flacoane de Remdesivir de 100 mg care vor ajunge în 72 de spitale din toată țara pentru tratarea pacienților infectați cu SARS-Cov-2 cu forme medii de boală.
Criteriile de repartizare ale medicamentului au ținut cont de necesarul minim de flacoane/pacient tratat și de numărul pacienților internați, confirmați, în secții și în ATI care necesită administrare.
Ministerul Sănătății a semnat cu furnizorul un contract pentru 1500 de flacoane de 80 mg si 40 de flacoane de 200 mg de Tocilizumab. Mîine dimineață, direcțiile de sănătate publică vor putea începe să ridice medicamentul din depozitele SC Unifarm SA pentru ca, mai apoi, să îl repartizeze unităților sanitare care tratează pacienți cu forme medii și severe de boală.
De asemenea, un număr de 48.500 de cutii de Favipiravir vor ajunge în 279 de spitale, în urma semnării contractului de donație dintre MS și TERAPIA SA Cluj Napoca.
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă propune prelungirea stării de alertă în România.
Printre altele, starea de alertă presupune menținerea obligativității purtării măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, precum și la locul de muncă și în mijloacele de transport în comun.
De asemenea, se propune menținerea interdicției de circulație a persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 22.00 - 5. 00, cu unele excepții.
Se propune ca activitatea restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor și la terase, precum și a celor dispuse în interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, să fie permisă până la 50% capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5.00 -21.00. Se propune ca participarea să fie permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
Se propune menținerea testării săptămânale, prin grija direcțiilor de sănătate publică, a personalului de îngrijire şi asistență, a personalului de specialitate şi auxiliar care își desfășoară activitatea în centrele rezidențiale de îngrijire şi asistență a persoanelor vârstnice, centrelor rezidențiale pentru copii şi adulți, cu şi fără dizabilități, precum şi pentru alte categorii vulnerabile.
Se propune ca desfășurarea competițiilor sportive pe teritoriul României, în spații închise sau deschise, să poată fi realizată fără participarea spectatorilor, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului și sportului și al ministrului sănătății.
De asemenea, se propune ca organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte în spații închise sau deschise să fie permisă cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție. Se propune ca participarea să fie permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARSCoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2 (citește continuarea AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News