Ministerul Sănătății asigură redistribuirea celor 197 de locuri și posturi rămase neocupate în sesiunea de rezidențiat din noiembrie 2023

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @ freepik
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @ freepik

Ministerul Sănătății a făcut un anunț de ultimă oră.

Ministerul Sănătății asigură redistribuirea celor 197 de locuri și posturi rămase neocupate în sesiunea de rezidențiat din noiembrie 2023.

Pentru a asigura alegerea posturilor rămase neocupate la concursul de rezidențiat din noiembrie 2023, Ministerul Sănătății organizează redistribuirea acestora, conform prevederilor legale, pentru candidații care au obținut punctaj de promovare în sesiunea din mai 2023. 

Este vorba în special de posturi din specialități deficitare (medicină de familie, medicină de urgență, chirurgie generală), care pot fi ocupate în ordinea descrescătoare a punctajului, de către candidații care au obținut punctajul minim de promovare în sesiunea suplimentară de rezidențiat din luna mai, în domeniul Medicină. 

Solicitanții pot depune direct sau prin poștă cererile, în intervalul 15-29 decembrie, iar redistribuirea se va desfășura în data de 30 ianuarie 2024, a transmis Ministerul Sănătății.

VEZI ȘI: Rezidențiat - cifrele care arată, încă o dată, că UMF „Carol Davila” din București e o instituție de elită

Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București este o instituție de elită în peisajul educațional din România.

UMF „Carol Davila” reprezintă excelența în ceea ce privește învățământul superior medical românesc. O arată și cifrele de la rezidențiat. Din primele 100 de medii, 47 vin de la UMF București, urmată de UMF Cluj Napoca cu 29, UMF Iași - 9 medii, UMF Timișoara - 7, UMF Craiova - 4, UMF Târgu Mureș - 2, Universitatea din Galați - 1 și Universitatea din Oradea - 1.

Concursul de admitere în rezidențiat s-a desfășurat, recent, în șase centre universitare, 10.194 candidați fiind înscriși pe cele 5200 de locuri. Vezi aici continuarea - https://www.dcnews.ro/rezidentiat-cifrele-care-arata-inca-o-data-ca-umf-carol-davila-din-bucuresti-e-o-institutie-de-elita_941229.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel