Ministerul Sănătății, bilanțul de sâmbătă al exploziei de la Botoșani - UPDATE

FOTO: ISU Botoșani
FOTO: ISU Botoșani

Ministerul Sănătății a lansat o actualizare privind starea pacienților răniți în explozia de la magazinul de bricolaj din Botoșani.

 

UPDATE: Patru persoane rănite în timpul exploziei de la magazinul de bricolaj din Botoșani sunt încă în stare gravă.

„Numărul total de victime identificate: 15

Pacienți internați: 

- 3 Spitalul Clinic Județean de Urgență Sfântul Spiridon din Iași: doi dintre ei sunt intubați, unul cu stare generală staționară și unul cu stare generală gravă, instabil. Pacientul internat în ATI evoluție favorabilă.

- 2 Spitalul Clinic de Urgență București (Floreasca). Pacienții sunt  intubați, iar starea acestora rămâne gravă, având în vedere că sunt afectate căile respiratorii.

- 2 Spitalul Județean de Urgență “Mavromati” Botoșani (la cerere). Pacienții au stare generala bună, iar evoluția este favorabilă.

Pacienți externați: 8, din Spitalul Județean de Urgență “Mavromati” Botoșani”, a transmis instituția.

Știrea inițială

Trei pacienţi sunt trataţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă 'Sfântul Spiridon' din Iaşi, doi la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti Floreasca şi alţi doi la Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' Botoşani, la cerere.

Opt persoane dintre cei 15 rănite au fost externate de la Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' Botoşani.

Amintim faptul că o explozie urmată de un incendiu s-a produs vineri dimineaţa la un magazin de materiale de construcţii din Botoşani. De asemenea, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani anchetează explozia.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani au preluat ancheta penală privind explozia de vineri dimineaţă de la magazinul de bricolaj. Purtătorul de cuvânt al Parchetului, Valeriu Chihaia, a zis, pentru Agerpres, faptul că în acest moment cercetările se desfăşoară sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă în formă agravată.

Acesta admite că ancheta s-ar putea extinde şi pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă. 'Deocamdată nu avem informaţii medicale pentru a putea stabili o încadrare, numărul de victime', a zis Chihaia. Cincisprezece persoane au fost rănite, vineri, în urma unei explozii urmate de un incendiu la magazinul de bricolaj.

Deflagraţia s-a produs în timp ce o firmă autorizată făcea lucrări la instalaţia de gaze din interiorul magazinului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel