Ministerul Sănătății, precizări privind examenul pentru obținerea titlului de medic specialist în Medicina de Urgență

 Ministerul Sănătății, precizări privind examenul pentru obținerea titlului de medic specialist în Medicina de Urgență. Foto Pexels
Ministerul Sănătății, precizări privind examenul pentru obținerea titlului de medic specialist în Medicina de Urgență. Foto Pexels

Pentru corecta informare a populației, Ministerul Sănătății a făcut precizări în legătură cu examenul pentru obținerea titlului de medic specialist în Medicină de Urgență.

Alegeri prezidentiale 2024

Examenul de medic specialist în specialitatea Medicină de Urgență se desfășoară diferit față de celelalte specialități medicale la care se desfășoară examen în această sesiune. Metodologia separată a fost elaborată în anul 2012 de Departamentul pentru Situații de Urgență și Ministerul Sănătății.

Toți cei 92 de candidați au fost informați că examenul se va desfășura în prima zi a perioadei anunțate, respectiv, 12.10.2022.

Examenul a avut ca locații anunțate de desfășurare: București (Spitalul Clinic de Urgență București) și Târgu Mureș (Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș).

Listele cu candidații repartizați la cele două centre au fost publicate în data de 10.10.2022.

Comisiile de examen, care pot fi comunicate conform metodologiei cu maxim 24 de ore înainte, au fost publicate pe site-ul Ministerului Sănătății înainte de începerea probei, la ora 10.45.

"Președinții și membrii comisiilor de examen au fost notificați anterior și erau prezenți la cele două locații menționate. Cunoașterea componenței comisiilor nu influențează desfășurarea probelor de examen", a trasmis Ministerul Sănătății.

Vezi si:

Admitere în rezidenţiat pe loc și pe post în medicină, medicină dentară și farmacie - sesiunea 20 noiembrie 2022. Metodologia de concurs

În data de 06 octombrie 2022, Ministerul Sănătății a publicat în transparență decizională proiectul de ordin privind aprobarea Metodologiei pentru desfăşurarea concursului de admitere în rezidenţiat  pe loc și pe post în medicină, medicină dentară și farmacie - sesiunea 20 noiembrie 2022. 

Printre prevederile proiectului se ordin se regăsește și creșterea pragului de promovabilitate necesar alegerii unui loc sau post în rezidențiat, la 65% din punctajul maxim realizat la nivel naţional pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, față de punctajul minim de 60% care a reprezentat pragul de promovabilitate în anul precedent, se arată în comunicatul emis de către Ministerul Sănătății.

În urma publicării proiectului de metodologie, Ministerul Sănătății a primit din partea Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR) rezultatele unei consultări cu studenții în anii terminali și absolvenții care urmează să susțină examenul de rezidențiat, prin care se comunică faptul că 90% dintre studenți nu consideră oportună majorarea pragului de promovabilitate în contextual intervalului scurt de timp rămas până la ediția din acest an a concursului de rezidențiat.

Astfel, ținând cont de opiniile absolvenților și de timpul limitat până la organizarea concursului de rezidențiat, limita de promovabilitate va fi menținută în acest an la 60% din punctajul maxim realizat la nivel naţional pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, iar pentru sesiunea din anul 2023 va fi ajustat pragul în vederea creșterii calității academice a rezidenților, în condiții de timp optime pentru pregătire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel