Ministerul Sănătății reorganizează spitale pripit, fără să consulte sindicatele medicale, și este acuzat că o face la comanda FMI

medici-protest
medici-protest

Sindicatele medicilor susțin că nu au fost consultate în legătură cu reorganizările pe care Ministerul Sănătății le face în sistemul sanitar românesc, comasând și desființând spitale. Astfel, tot mai multe voci spun că această grabă de a reduce numărul de unități medicale nu are la bază decât o înțelegere cu FMI și în niciun caz economisirea resurselor sau o mai bună organizare.

„Sindicatul nostru, CMBJI-“Esculap”, parte a Camerei Federative a Sindicatelor Medicilor din România, ce are membri în spitalele despre care Ministrul Sănătăţii face referire că vor fi - sau chiar au şi fost - “reorganizate”, nu a fost întrebat, în conformitate cu prevederile Contractelor Colective de Muncă, nu a fost solicitat şi nu a negociat niciuna din acţiunile abuzive ale Ministerului, astfel, nu ne rămâne decât să protestăm”, a declarat dr. Dan Perețianu, vicepreședintele CFSMR.

Federaţia Solidaritatea Sanitară din România nu şi-a dat acordul pentru comasarea spitalelor, declară liderul sindical Viorel Rotilă. „Contrar celor afirmate public de Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, Federaţia Solidaritatea Sanitară din România nu şi-a dat acordul pentru ampla măsură de restructurare a sistemului sanitar prin comasarea unor unităţi sanitare şi transformarea altora în cămine spital. De asemenea, nu am participat la nicio discuţie concretă pe această temă, singurele negocieri cu Ministerul Sănătăţii fiind cele în curs de desfăşurare pentru Contractul colectiv de muncă la nivel de ramură sanitară”, afirmă Rotilă.

FSS atrage atenţia asupra faptului că această restructurare constituie un stres suplimentar asupra sistemului sanitar, amplificând problemele grave generate deja de măsura de descentralizare a unităţilor sanitare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel