Platformă europeană de transport la cerere Bolt, activă în Bucureşti, Cluj Napoca şi Timişoara, a obținut pe 20 decembrie avizul tehnic pentru operarea și punerea la dispoziție a platformei digitale de transport alternativ din partea Ministerului Transporturilor, informează compania.
Având în vedere condițiile specifice de funcționare a companiilor de ride-hailing, mai multe țări au introdus în ultima vreme legislație specială sau proceduri de licențiere pentru a reglementa atât activitatea platformelor online, cât și pe cea șoferilor care le folosesc, fie pentru microîntreprinderile proprii, fie prin intermediul firmelor de flote.
În toate țările în care compania este prezentă, Bolt a luat prompt toate măsurile necesare pentru a se conforma legislației locale și a continuat să răspundă cât mai bine nevoilor utilizatorilor finali. ”Compania noastră a fost printre primele care au obținut, în luna octombrie a acestui an, avizul tehnic provizoriu din partea Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale,” a spus Cristian Sălceanu, Director de Operațiuni Bolt România.
”Aprobarea, obținută pe 20 decembrie, definitivează, practic, cadrul legal de funcționare a platformei. Șoferii și companiile partenere Bolt România se pot baza acum pe o platformă digitală care funcționează respectând toate noile cerințe ale legii.”
Depășind cerințele legale existente, tot începând din această toamnă, Bolt derulează și în România un program prin care caută să neutralizeze amprenta de carbon a pasagerilor care folosesc serviciile sale, atât pe ruta până la preluarea acestora de către șoferi, cât și până la destinația finală. Denumit Green Plan, programul funcționează deja în 24 de țări inclusiv România.
Prin acesta se calculează amprenta de carbon cu ajutorul organizației Nature Capital Partners, un lider în domeniul său, și se finanțează proiecte de eficiență energetică, energie regenerabilă, reîmpădurire și reducere a emisiilor, până la punctul de neutralizare a amprentei de carbon a clienților săi.
Toate proiectele sunt verificate și auditate în detaliu și primele rapoarte cu privire la acest program al companiei vor începe să apară în 2020. Bolt, cunoscută anterior ca Taxify, a fost înființată de Markus Villig, în 2013. Este una dintre platformele de transport care cresc cel mai repede în Europa și Africa, având printre investitori companii precum Daimler, Didi Chuxing, Korelya Capital, dar și pe Taavet Hinrikus, co-fondator al TransferWise. Bolt are 30 de milioane de utilizatori înregistrați în peste 35 de țări din lume.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu