Ministru Cabinet Cioloș: Idei noi cu privire la reorganizarea liceului

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a declarat vineri că este foarte greu să se creeze o şcoală personalizată în România, dar şi-a manifestat speranţa ca în viitor să se realizeze acest lucru, întrucât o astfel de unitate de învăţământ ar putea să îi formeze pe dascăli pentru a se apropia foarte mult de nevoile fiecărui elev şi student în parte.

"Cred că, în momentul de faţă, dacă aş putea să spun în câteva cuvinte ce aş reproşa, nu şcolii româneşti, este o chestiune mai generală, se întâmplă în foarte multe sisteme de educaţie, este faptul că de foarte multe ori uniformizează şi pune lucrurile într-un fel de şapă. Este foarte greu să faci o şcoală personalizată, dar cred că asta este o misiune înaltă pentru cei care sunt în domeniul ştiinţelor educaţiei mai ales şi avem speranţa şi un optimism rezonabil că, în viitorul nu foarte îndepărtat, vom fi capabili în România să dezvoltăm o astfel de şcoală care să îi formeze, să îi educe pe viitorii educatori în aşa fel încât aceştia să se apropie foarte mult de nevoile fiecărui elev, fiecărui student în parte", a afirmat Dumitru, în cadrul unei conferinţe desfăşurate la Facultatea de Filosofie a Universităţii din Bucureşti, scrie Agerpres.

El a adăugat că într-o ordonanţă de urgenţă care va fi supusă aprobării Guvernului în şedinţa de săptămâna viitoare vor exista "idei noi" cu privire la reorganizarea liceului.

"Este foarte bine că ne preocupă faptul că studenţii care termină universităţile din România trebuie să fie capabili să se insereze pe piaţa muncii. Trebuie să insistăm asupra acestor lucruri, pentru că este adevărat că de multe ori învăţământul românesc este defazat, rămâne oarecum în urma nevoilor foarte stringente, foarte acute şi în urma dinamicii economiei mondiale şi chiar a economiei naţionale. (...) Vreau să atrag atenţia asupra faptului că discutând poate uneori mult prea apăsat în termeni abstracţi şi vorbim despre faptul că oamenii sau indivizii sunt doar purtătorii ai forţei lor de muncă, adică într-un sistem oarecum industrial, s-ar putea să ne facă un deserviciu în viitorul nu foarte îndepărtat când va fi nevoie să concepem, să desenăm şi să punem în practică şcoli care să insiste foarte mult pe dezvoltarea creativităţii individuale", a spus ministrul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel