Ministru din cabinetul Biden, pus sub acuzare de tabăra republicanilor din Congresul SUA

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Republicanii lansează procedura de destituire împotriva secretarului pentru Securitate Internă din SUA.

Membrii Congresului american din tabăra republicană au anunțat miercuri că demarează procedura de destituire împotriva secretarului pentru Securitate Internă, Alejandro Mayorkas, pe motiv că acesta este considerat responsabil de criza migratorie de la frontiera dintre Statele Unite și Mexic, conform informațiilor furnizate de AFP.

Această mișcare survine într-un context în care aproape 10.000 de migranți trec zilnic frontiera dintre SUA și Mexic, această problemă devenind un subiect fierbinte în politica americană, mai ales cu câteva luni înainte de alegerile prezidențiale din noiembrie.

Republicanii descriu situația ca fiind un dezastru umanitar și îl acuză pe secretarul pentru Securitate Internă de a fi cauza acestei situații tensionate.

„Investigația noastră a demonstrat clar că această criză este rezultatul deciziilor secretarului și al refuzului său de a respecta legile adoptate de Congres”, a declarat Mark Green, președintele Comisiei pentru Securitate Internă din Camera Reprezentanților, într-un comunicat.

„Eșecul său de a-și îndeplini responsabilitățile conform jurământului depus necesită o asumare a răspunderii”, a adăugat el.

În replică, Departamentul pentru Securitate Internă a acuzat republicanii că „risipesc timp și bani ai contribuabililor” pentru o „manevră politică”.

Pentru ca Alejandro Mayorkas să fie demis din funcție, este necesar ca majoritatea membrilor Camerei Reprezentanților să voteze împotriva sa. Acest lucru ar duce la declanșarea unui proces în Senat, unde, în cazul în care două treimi dintre senatori votează pentru destituirea sa, acest lucru ar putea duce la punerea sub acuzare a secretarului.

Cu toate acestea, un astfel de scenariu este practic imposibil, având în vedere că republicanii au o majoritate restrânsă în Camera Reprezentanților, iar Senatul este condus de o majoritate democrată.

Această acțiune de destituire reprezintă, totuși, un semn de presiune pentru administrația lui Joe Biden, într-un moment în care, conform autorităților, 302.000 de migranți au trecut frontiera doar în luna decembrie.

În prezent, Casa Albă și membrii din ambele partide negociază o reformă a imigrației, iar republicanii condiționează sprijinul lor pentru un nou pachet de ajutor pentru Ucraina de luarea unor măsuri mai stricte în ceea ce privește politica de imigrare.

De asemenea, primarii din New York, Denver și Chicago - orașe care primesc autobuze pline cu migranți trimiși de guvernatorul republican al Texasului - exercită presiuni asupra președintelui democrat pentru a acționa rapid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel